1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teşvik ‘komitede takıldı’
Teşvik ‘komitede takıldı’

Teşvik ‘komitede takıldı’

Eylül 2011’den bu yana durdu…

A+A-

“Yerli İstihdamına Katkı Primlerinin Değerlendirilmesi Yönetimi ve Kullanılması Yasa Tasarısı” Cumhuriyet Meclisi, İdari ve Sosyal İşler Komitesi’nde takıldı.

En son toplantısını 8 Mart Cuma günü yapan komitenin dün yapılması planlanan toplantısı yapılmadı.
Kuzey Kıbrıs yurttaşlarının istihdamını teşvik etmeyi, yerli istihdamının artırılmasını sağlamayı amaçlayan düzenleme, 2009 yılı başlarında CTP Hükümeti Dönemi’nde İhtiyat Sandığı Yasası altında oluşturulan fonla başlatılmış, daha sonra UBP Hükümeti’nin göreve gelmesiyle çıkarılan yasaya aykırı tüzük Sayıştay’a takılmıştı.
‘Başta üniversite mezunları olmak üzere istihdamı destelemek’ amacıyla yabancı iş gücü kesintilerinin, oluşturulacak fonda toplanması kararı ile ortaya çıkan uygulama, UBP Hükümeti’nce önce rafa kaldırıldı, şimdi ise ‘şekli değiştirilerek’ Meclis Komitesi’ne geldi.

Eylül 2011’den bu yana durdu…
Eylül 2011’den bu yana duran uygulamanın yeniden hayata geçirilmesi için hazırlanan “Yerli İstihdamına Katkı Primlerinin Değerlendirilmesi Yönetimi ve Kullanılması Yasa Tasarısı” ise, özellikle yabancı iş gücünde doğum yerine göre ayrıma giden maddeler içerdiği için muhalefetin sert tepkisine neden olmuştu.
‘İnsanlara doğdukları yere göre farklı ücret öngören tasarıyı asla kabul etmeyeceklerini’ ifade eden CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Komite Başkan Vekili Sonay Adem, Hükümet’in uygulama için yapmak istediği ‘ırkçı’ değişikliğe karşı çıktıklarını vurguladı. Yasa Tasarısı’nın komitedeki görüşmelerinde ‘daireler arasında da’ uzlaşmazlık çıktığı öğrenildi.


Meltem Sonay’ın haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur
Etiketler :