1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Telsim, ikinci “4G ve 5G ihalesine” katılacağını duyurdu
Telsim, ikinci “4G ve 5G ihalesine” katılacağını duyurdu

Telsim, ikinci “4G ve 5G ihalesine” katılacağını duyurdu

Telsim markası ile Kıbrıs’ın kuzeyinde faaliyet gösteren Vodafone, ikinci “4G ve 5G ihalesine” katılma kararı aldığını duyurdu.

A+A-

Telsim, ikinci “4G ve 5G ihalesine” katılma kararı aldığını duyurdu.

Açıklamada, Telsim markası ile Kıbrıs’ın kuzeyinde faaliyet gösteren Vodafone Mobile Operations LTD’nin, 27 Aralık’ta gerçekleşecek 'IMT Hizmet ve Sayısı Sınırlandırılmış Bireysel Kullanım Hakları ile Kurulacak Altyapılara İlişkin Yetkilendirme İhalesi'ne katılım kararı aldığı ifade edildi.

Eylül ayında çıkılan ve sadece “Kıbrıs Mobile Telekomünikasyon Ltd.” yani, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katılım gösterdiği birinci ihalede, 469 MHz genişliğindeki toplam frekans bandının 247 MHz'lik kısmı ihale edilmişti.

Yeni çıkılacak ihalede ise 222 MHz genişliğindeki frekans bandı için ihaleye çıkılıyor.

Vodafone bünyesindeki Telsim’in ilk ihaleye katılmaması ve “pazardan çekileceği” yönündeki iddialar üzerine, Ulaştırma Bakanlığı ve BTHK’nın bunu göze alamadığı, bu kapsamda “daha dar frekans bantlarıyla ilgili ihaleye çıkma kararı aldığı” öne sürülmüştü.

Bu kapsamda Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK), Merkezi İhale Komisyonu (MİK) aracılığıyla, 222 MHz genişliğindeki frekans bandı için ihaleye çıkma kararı almıştı.

Bu haber toplam 1101 defa okunmuştur
Etiketler : ,