1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tehlike çanları!
Tehlike çanları!

Tehlike çanları!

Tarihi Bellapais Manastırı temeline ‘atık su arıtma tesisi’ inşaatı başlatılması, konunun yargıya taşınmasına sebep oldu.

A+A-

Tanju KONURALP
Sekiz yüz yıllık Bellapais Manastırı’nın temeline, ‘atık su arıtma tesisi’ projesi başlatılması ve proje temelinin gerekli izinler alınmadan atıldığı iddiası, konunun mahkemeye taşınmasına sebep oldu. Tarihi manastırın, doğu köşesinde başlatılan proje ile ilgili, bölge sakinlerinin şikayette bulunması, Girne Belediyesinin konuya müdahale ederek, inşaatı durdurmasını sağlarken; mahkemeye taşınan proje hakkında, durdurma emri verildi.
Manastır içerisinde bulunan ‘Kybele Restaurant&Bar’ isimli işletme sahibi, İlhan Kaki’nin girişmeleriyle, TC Büyükelçiliği’ne bağlı; Çukurova Kalkınma Ajansı ve Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen proje ile ilgili, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın “izinsizdi, durdurduk” açıklamasında bulundu. Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ise konunun bilgileri dahilinde olduğunu ve Pazartesi günü gerekli incelemelerin yapılacağını açıkladı.
‘Kybele Restaurant&Bar’ isimli işletme sahibi, İlhan Kaki ise yapmış olduğu açıklamada, Girne Belediyesi ve Girne Kaymakamlığı’nın konu ile ilgili bilgisi olduğunu iddia ederken; Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin izni ile projeye başladıklarını öne sürdü. Konu ile ilgili yargı süreci devam ediyor.

Bölge halkı tedirgin
Tarihi Bellapais Manastırı’nın temeline, ‘su arıtma tesisi’ kurulması amacı ile 6 metre genişliğinde ve 7 metre derinliğinde bir çukur kazılması, bölge halkının ciddi tedirginlik yaşamasına sebep oldu.

Bu haber toplam 3912 defa okunmuştur
Etiketler :