1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tecavüz zanlıları serbest
Tecavüz zanlıları serbest

Tecavüz zanlıları serbest

Güvercinlik’te 14 yaşındaki kızla defalarca cinsel ilişkiye girerek hamile bıraktıkları gerekçesiyle tutuklanan iki zanlı, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Güvercinlik'te 14 yaşındaki küçük kızla defalarca cinsel ilişkiye girerek hamile bıraktıkları gerekçesiyle tutuklanan zanlılar, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. "13 yaşından büyük 16 yaşından küçük kızla cinsi münasebette bulunma" suçlamasıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Tahkikat tamamlandı
Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Halil Seven, zanlı Remzi Çil'in 2014 yılı Ocak ile Şubat ayı içerisinde, zanlı Mehmet Çelen'in ise 2013 yılı Eylül ile 2014 yılı Mart ayları içerisinde 14 yaşındaki kız ile defalarca cinsel ilişkiye girdiğini açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Seven, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

10’ar bin TL’ye serbestler
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlıların kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 10’ar bin TL nakdi teminat ödemelerine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verirken, 1. zanlı için 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL, 2. zanlı için ise 3 KKTC vatandaşının 100’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.  (Gamze Baykur)

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur
Etiketler :