1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP adayı Hüdaoğlu, KTMMOB’yu ziyaret etti
TDP adayı Hüdaoğlu, KTMMOB’yu  ziyaret etti

TDP adayı Hüdaoğlu, KTMMOB’yu ziyaret etti

Hüdaoğlu: “KTMMOB ile işbirliği yaparak, kaçak yapılaşmaya son vereceğiz”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, uluslararası tanınmışlığı olan başkent Lefkoşa’da 800’e yakın ruhsatsız yapı olduğunu ileri sürerek, göreve gelmeleri halinde, bu konuya ivedilikle el atacaklarını söyledi. Hüdaoğlu; “KTMMOB ile işbirliği halinde kaçak yapılaşmaya son vereceğiz” dedi.
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Genel Başkan Mehmet Çakıcı ve Genel Sekreter Cemal Özyiğit ile birlikte Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni (KTMMOB) ziyaret etti.
TDP’den yapılan açıklamaya göre, Dr. Suphi Hüdaoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, son dönemlerde hükümetlerin hep arka bahçesi olarak görülen ve uluslar arası açılım kapısı olan LTB’nin batırıldığını ileri sürdü. Çalışan ile Lefkoşa halkının dertlerinin aslında aynı olduğunu söyleyen Hüdaoğlu, “Biz üreten emekten yanayız. İşe gelmeyip, maaş alanlar derhal durdurulacak, geriye kalan personel ise verimli ve üretken bir şekilde çalışacak. Göreve geldiğimiz günden itibaren ise hem maaşlarını düzenli alacaklar, hem de yatırımları yapılacak. Lefkoşa halkı da hak ettiği hizmeti mutlaka alacaktır, bu konuda kararlıyız” dedi. Geçmiş başkan ile yönetimin, Sayıştay’ın bazı belgelere ulaşmasını engellediğini de belirten Hüdaoğlu,  göreve geldikleri günden itibaren Savcılık ve Sayıştaylığa istediği dosyaya ulaşma şansı tanıyacaklarını belirtti. Mali disiplini sağlama konusunun öncelikleri arasında olduğunu yineleyen Hüdaoğlu, temel felsefelerinin, adil ve şeffaf bir yönetim, mali disiplin, gereksiz giderlerin sıfırlanması, gıda ve su güvenliği, çalışanların üretken bir şekilde çalıştırılması ve halkın hak ettiği hizmeti alması olduğunu belirtti.
(tak)

Bu haber toplam 1552 defa okunmuştur
Etiketler : , ,