1. HABERLER

  2. SEÇİM 2022

  3. TDP'de oy verme işlemi sona erdi, aday listesi yarın açıklanacak
TDP'de oy verme işlemi sona erdi, aday listesi yarın açıklanacak

TDP'de oy verme işlemi sona erdi, aday listesi yarın açıklanacak

Özyiğit, toplum desteği ile sandıktan güçlü çıkmak için yolda olduklarına vurgu yaptı. 

A+A-

Toplumcu Demoktirat Parti (TDP) 23 Ocak 2022 erken Genel Seçimleri Milletvekili adaylarını,  Paradise Park’ta yapacağı ‘Aday Belirleme ve Sıralama Kurultayı’ ile belirledi.

Parti Genel Başkanı Cemal Özyiğit'in konuşmasının ardından saat 11.00 sularında oylamaya geçildi.

Oylamada dijital oy kullanımı ile yapıldı. 

Oy verme işlmei saat 16.00 sularında sona erdi. TDP’nin adaylık ve sıralama seçimi ardından listenin Pazartesi günü açıklanacağı belirtildi.

“Akla, bilime ve adalete sırtını dayamamış yönetim biçimleri çökmüştür”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, konuşmasınnda, “TDP bu ülkenin geleceğini şekillendirmek için yoldadır" dedi.

Ülkede her alanda kaos ve karmaşa yaşandığını, halkın büyük çoğunluğunun ekonomik kriz içinde olduğunu belirten Özyiğit, “KKTC’de yaşayan yurttaşlar olarak içinden geçtiğimiz son dönemde siyasal varlığımızı, ekonomik refahımızı, düzenimizi kaybettik. Bu kötü yapının yaratıcıları bellidir, zaten bunu artık kendileri de itiraf etmektedirler. Akla, bilime ve adalete sırtını dayamamış yönetim biçimleri ile birlikte, çıkar ve yolsuzluklarla yoğrulmuş yöneticilere dayalı mevcut sistem çökmüştür. Yeniden ayağa kalkabilmek için ise  yeni bir vizyona ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu. 

“Adalet, paylaşım ve gelişmenin temelinde temiz bir yönetim”

Eski yöntem ve anlayışla çöken sosyal, siyasal ve ekonomik yapıyı ayağa kaldırmanın mümkün olmadığını belirten Özyiğit,  şöyle devam etti: “23 Ocak seçimleri bu yapının değiştirilmesi için bir fırsattır. Ya bu düzen bu şekilde devam edecek, ya da yeni bir yapının oluşumuna kapı açılacak. TDP adaletin, paylaşımın ve gelişmenin temel alındığı temiz yönetime dayalı bir yapının kurulması ve her alanda toplum yararına icraatlar yapma konusunda kararlıdır. Bunun bir örneğini de 4’lü hükümet dönemi tüm halkımıza göstermiştir. Seçim sonrasına yönelik çalışmalarını da bu şekilde sürdürmektedir”

t1-178.jpg

t3-088.jpg

t2-165.jpg

 

 

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur
Etiketler : , ,