1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Tatil İçin Araba Kiralayacaklara Tavsiyeler
Tatil İçin Araba Kiralayacaklara Tavsiyeler

Tatil İçin Araba Kiralayacaklara Tavsiyeler

Şahsi aracınız yoksa ve toplu taşıma araçlarını da kullanmak istemiyorsanız araç kiralamak en pratik yöntem.

A+A-

Şahsi aracınız yoksa ve toplu taşıma araçlarını da kullanmak istemiyorsanız araç kiralamak en pratik yöntem.

Ancak ilk kez araç kiralamayı planlayanların bu süreçte nelerle karşılaşacaklarına dair fikir sahibi olmaları önemli. Bu sayede araç kiralama fiyatları hakkında bilgi alabilir ve aynı zamanda sürecin nasıl işlediğine dair fikir sahibi olunabilir. Aynı zamanda araç kiralamayı kolaylaştıran çeşitli püf noktaları sayesinde araç kiralama işlemleri hızlı bir şekilde tamamlanabilir. Genel olarak ilk defa araç kiralamayı düşünen kişilere acele etmeden adım adım ilerlemeleri tavsiye edilir. Özellikle de otobüs bileti bulunamadığı zamanlar araç kiralama her zaman daha mantıklı bir adım olarak görülür.

Erken Rezervasyon Yapılmalı

Araç kiralama işlemini tatil tarihinden birkaç hafta önce olacak şekilde yaptırırsanız daha ucuz fiyatlara ve daha geniş araç çeşitliliğine sahip olunuyor. Özellikle popüler tatil bölgelerinde araçlar hızla tükenebildiğinden erken rezervasyon büyük avantaj sağlıyor. Kiralık aracın rezervasyon yaptığınız sırada aracın tüm ekipmanlarının ne olması gerektiği, eksik olup olmadığı öğrenilmeli. Bu konuda net bir fikre sahip olmak da önem arz eder. Bu sayede rezervasyon yaptığınızda istediğiniz aracın özellikleri hakkında net bilgi sahibi olunur. Örneğin araç kiralama firmaları ile iletişime geçerek araçlar ve sundukları özellikler hakkında daha fazla bilgi edinilebilir. Daha sonra tatilinizden birkaç hafta veya birkaç ay önce rezervasyon yapılabilir. Obilet araç kiralama sayesinde tüm bu işlemler çok kolay bir biçimde hayata geçirilebilir.

Araştırma Yapılmalı ve Fiyat Karşılaştırması!

Araç kiralayanların farklı araç kiralama şirketlerinin fiyatlarını ve hizmetlerini karşılaştırmaları tavsiye edilir. Bu işlem sayesinde araç kiralama fiyatlarını online olarak kolaylıkla karşılaştırabilirsiniz. Aynı araç için farklı firmaların fiyatlarını karşılaştırarak bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun aracı seçmeniz mümkün.

Sigorta Seçenekleri İncelenmeli!

Araç kiralarken sigorta seçeneklerini dikkatlice araştırmak önemli. Temel araç sigortası genellikle kiralama fiyatına dahil olsa da ek sigorta seçenekleri de sunulabilir. Hasar sigortası, hırsızlık sigortası ve kasko gibi ihtiyacınıza uygun seçenekleri tercih ederek tatilde kendinizi güvende hissedersiniz. Aynı zamanda olası bir kaza durumunda ek maliyetlerden kaçınmak için mevcut sigorta seçeneklerini ve poliçeleri de değerlendirmek gerekli oluyor. Bu şekilde yapılan bir tatil planı, ilk araç kiralamalardan kaynaklı beklenmedik sorunlarla karşılaşmadan hayata geçirilebilir.

Ehliyet ve Belgelere Dikkat Edilmeli

Araç kiralarken geçerli bir ehliyet ve kimlik belgesi gerekli. Genel olarak uluslararası geçerliliği olan bir sürücü belgesi araç kiralarken yeterli olur. Bazı firmalar ise bazı ek belgeler de talep edebilir. Bu nedenle seyahat edeceğiniz ülke veya şehrin araç kiralama kurallarına aşina olmanız tavsiye edilir. Bir yedek sürücü de aracı kullanacaksa bu kişi için de firma bilgilendirilmeli ve gerekli evraklar teslim edilmeli. Ayrıca yedek sürücüden ehliyet, kimlik fotokopisi gibi belgeleri de isteyebilecekleri unutulmamalı. Teslim edilmesi gerekli başka evraklar da olabilir. Bu nedenle ilgili firmadan net bilgiyi alınmalı.

Araç Kontrolü Yapılmalı

Kira sözleşmesini imzalamadan önce aracın dikkatlice incelenmesi önemli. Aracın içi ve dışı tüm yönleriyle incelenerek, varsa hasar veya mevcut kusurların tutanak altına alınarak araç kiralama şirketine bildirilmesi gerekir. Bu sayede araç iade edilirken ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların önüne geçilmiş olur. Ayrıca aracın tekerleklerinin sağlam olup olmadığının, bagajda aksesuar ve diğer malzemelerin eksik olup olmadığının da kontrol edilmesi önerilir. Kusurların giderilmesi ve herhangi bir sorun olmaması durumunda sözleşme yapılabilir ve anahtarlar alınabilir.

Yakıt Politikasından Anlıyor Olunmalı

Çoğu araç kiralama şirketi, aracın dolu depoyla teslim edilmesini ve dolu depoyla iade edilmesini ister. Bu bilgiyi araç kiralama firmasından detaylı olarak öğrenilmeli. Yakıt kontrolünü yapılmalı, gerekirse not alınmalıdır. Deposu dolu bir araç kiraladıktan sonra aracı iade etmek, ek yakıt masraflarını etkili bir şekilde ortadan kaldırır. Bu bakımdan araç teslim edilmeden önce yakıt politikasını öğrenmeniz ve aracın yakıt seviyesini kontrol etmeniz önemli. Bu nedenle araca iade edilirken aynı miktarda yakıt doldurularak teslim edilebilir. Aracı kullanırken kiralama şirketi tarafından belirlenen kurallara da dikkat edilmeli. Park yasağı ve hız sınırı gibi her türlü trafik kurallarına uyulmalı. Ayrıca başkasına araç kiralamak veya önceden belirlenen limitleri aşmak gibi kiralama şirketinin politikasına aykırı davranışlardan da kaçınılmalı.

Acil Durumlara Yönelik Tedbir ve İletişim

Acil durumlarda kiralama şirketinin iletişim bilgilerine ve telefon numarasına sahip olmak önemli bir detay. Çünkü araç ile ilgili yaşayabileceğiniz muhtemel sorunlar ile ilgili iletişim kurmanız gerekebilir. Sonuç olarak ilk kez araç kiralayacak kişiler belirtilen noktalara dikkat etmeleri halinde sorunsuz bir araç kiralama deneyimi yaşar. Erken rezervasyon yapmak, fiyatları karşılaştırmak, sigorta seçeneklerini araştırmak ve aracı kontrol etmek de tatilinizde sorunsuz bir yolculuk geçirmenizi sağlar. Kurallara uyarak ve aracınızı iyi kullanarak tatil rotanızı özgürce belirleyebilir ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşanabilir. Sorularınız olması durumunda doğrudan ilgili araç kiralama firmalarıyla da iletişime geçilmeli. Özellikle de Obilet uçak bileti kapsamında bir korku yaşıyorsanız araç kiralamak çok daha avantajlı ve konforlu oluyor.

Yoğun iş temposundan kaçmak ve rahatlamak için yalnız başına veya arkadaşlarınızla veya ailenizle tatile çıkmak, neredeyse herkes için hayatın bir parçası ve bir zorunluluk haline geldi. Ayrıca tatiliniz boyunca yapmak ve görmek istediğiniz şeylerin bir listesi de önünüzde olmalı. Bazı durumlarda tatil sezonu o kadar uzun değil. Her şeyin zamanında yapılabilmesi için, nerede olursanız olun zamanında orada olmanız önemli. Şahsi araç, taksi, otobüs, Uçak gibi seçenekler mevcut değilse veya tercih edilmiyorsa bu durumda harika bir tatil için en iyi seçenek araba kiralamak oluyor.

Bu haber toplam 639 defa okunmuştur