1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tatar ve Erdoğan telefonda görüştü
Tatar ve Erdoğan telefonda görüştü

Tatar ve Erdoğan telefonda görüştü

Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı makamındaki Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ersin Tatar, Tayyip Erdoğan ile yaptıkları telefon görüşmesinde Türkiye ve Yunanistan'ın taraf olduğu "Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Atina Bildirgesi’ne" dair görüş alışverişinde bulundu. İki isim bu çerçevede önümüzdeki dönemde atılacak adımları da değerlendirerek, Ersin Tatar’ın BM Genel Sekreteri aracılığıyla Kıbrıslı Rum lidere ilettiği kazan-kazan anlayışıyla hazırlanan iki devlet arasında iş birliği yapılmasına yönelik önerilerinin hem iki taraf, hem Kıbrıs Adası hem de bölge için önemli olduğunu iddia etti.

 İki isim nihai bir çözüm bulunana kadar iki halkın faydasına olacak iş birliklerinin büyük önem taşıdığı konusunda da mutabık kaldığı belirtildi.

Ersin Tatar, iki tarafa da ait olan ada etrafındaki hidrokarbon kaynakları, adanın Türkiye üzerinden AB enterkonnetke sistemine bağlanması, güneş enerjisinden daha etkin yararlanılması, adanın tatlı su kaynaklarının kullanımı ve geliştirilmesi, düzensiz göçle mücadele ve adanın mayınlardan temizlenmesi konularında Kıbrıslı Rum lidere iş birliği önerileri yapmıştı.

Tatar, geçtiğimiz Eylül ayında New York’ta görüştüğü BM Genel Sekreteri’ne bu önerilerin görüşülmesini mümkün kılacak iş birliği diyaloğunu başlatmak üzere Antonio Guterres’in ev sahipliğinde Rum liderle üçlü bir görüşmede bir araya gelmeye hazır olduğunu da ifade etmişti.

Bu haber toplam 919 defa okunmuştur