1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sucuoğlu Tatar görüşmesi sona erdi
Sucuoğlu Tatar görüşmesi sona erdi

Sucuoğlu Tatar görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabinede gerçekleştirilmek istenen değişiklik sonrası yaptığı değerlendirmenin ardından Başbakan Sucuoğlu ile görüştü

A+A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu ile görüştü, yarım saatlik görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Tatar'la görüşmesi öncesi açıklamalarda bulunan ve Hükümet’in tekrardan kurulmasının bir- bir buçuk aylık bir süre gerektirdiğini söyleyen Sucuoğlu, ülkenin bu süreyi kaybetme lüksü olmadığını kaydetti, mantıklı olanın bir kişinin görevden alınması olduğu düşüncesini belirtti.

“Kimse Ankara’yı bu işlerin içine karıştırmasın"

Başbakan Faiz Sucuoğlu, bazı kesimlerin KKTC’nin iç işlerine sürekli Ankara’nın karıştığı iddiasında bulunduğunu belirterek, “ayıp yazık” ifadelerini kullandı. 
Başbakan Faiz Sucuoğlu, şu sıralarda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul ediliyor. 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabinede gerçekleştirilmek istenen değişiklik sonrası yaptığı değerlendirmenin ardından Başbakan Sucuoğlu ile görüşüyor. 
Görüşme sonrası basına açıklama yapılması bekleniyor. 
Başbakan Faiz Sucuoğlu, görüşmeye gitmek üzere ayrıldığı UBP Genel Merkezi’nden çıkarken basına yaptığı kısa açıklamada, “Kimse Ankara’yı bu işlerin içine karıştırmasın, ayıp yazık olamaz böyle bir şey” dedi. 
Sucuoğlu, bu konuların KKTC’nin iç işleri olduğunu ve zaten Türkiye’nin hiç bir zaman karışmadığını ifade etti, ancak bazı kesimlerin zorla Ankara’yı bu işlerin içine karıştırmaya çalıştığını söyledi.  (tak)

Tatar- Sucuoğlu görüştü...

15.30 ‘Şartlı istifa’ mektubunun ardından Başbakan Faiz Sucuoğlu, Cumhurbaşkanlığı’na gitti.

Sucuoğlu, Cumhurbaşkanlığı ile görüşüyor. Görüşmeye basın alınmadı. Hatırlanacağı üzere Sucuoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun’un bakanlık görevinden alınması talebini iletmiş, eğer kabine değişikliği kabul görmezse de istifasının kabulünü istemişti.

15.55 Sucuoğlu'nun Tatar ile görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü. Cumhurbaskanlıgı'ndan kaçarcasına arka kapıdan çıkan Sucuoğlu basına açıklama yapmadı. Saray'dan ayrılan Sucuoğlu, UBP Parti Merkezi'ne hareket etti.

 

 

Bu haber toplam 2987 defa okunmuştur
Etiketler :