1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tanınmış avukat trafik kurbanı!
Tanınmış avukat trafik kurbanı!

Tanınmış avukat trafik kurbanı!

Girne'nin tanınmış avukatlarından Akan Gürkan kazada hayatını kaybetti.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıs dün sabah yine ölümlü bir trafik kazasına uyandı.  Girne’nin tanınmış avukatlarından 39 yaşındaki Akan Gürkan, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Girne - Lefkoşa Anayolu’nda dün saat 09.15 sıralarında, Akan Gürkan yönetimindeki LK 700 plakalı BMW marka araç,  Girne’den Lefkoşa’ya doğru seyrettiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti, orta refüje çarptıktan sonra takla atarak karşı şeride geçti. Yaklaşık 200 metre sürüklenen araç yol kenarında bulunan bariyerlere çarparak yol içerisinde durdu. Kaza sonucu araçtan savrulan Akan Gürkan olay yerinde yaşamını yitirdi.

 

Emniyet kemeri takılı değildi

Olay yerinde polisten alınan bilgiye göre Gürkan’ın aşırı süratli ve emniyet kemerinin bağlı olmadığı öğrenildi. Yol içine savrulan Akan Gürkan’ın cansız bedeni uzun süre teşhis edilemedi. Yakınlarının olay yerine gelmesiyle teşhis edilen Gürkan’ın cesedi olay yerinden dakikalar sonra kaldırıldı. Kaza nedeniyle Girne- Lefkoşa istikametine giden yol saatlerce trafiğe kapandı. Yolda bekleyen vatandaşlar, meraklı gözlerle kazayı izlerken, polis işini yapmakta zorlandı.

 

Ülkenin tanınmış avukatlarındandı

39 yaşındaki Akan Gürkan, Girne’de faaliyet gösteren Gürkan & Gürkan Avukatlık ve Hukuk Danışmanlığı şirketinin ortaklarından biriydi. Babası Selçuk Gürkan ve kız kardeşi Ayşe Gürkan Yücel ile birlikte avukatlık yapan Gürkan, Kıbrıslı Rumların ve yabancıların da hukuk işlerini yürüten başarılı avukatlar arasında yer alıyordu.

Jetgaz ve Necat British College yöneticilerinden Selen Necat ile evli olup 2 çocuğu bulunan Akan Gürkan, ülkenin tanınmış iş insanlarından Agah Necat’ın da damadıydı.

----------

Hukuk ve iş dünyası yasta

Trafik kazasına kurban giden Akan Gürkan’ın ani ölümü hukuk dünyasında şok etkisi yarattı.

Akan Gürkan’ın ölümüyle sarsılan avukat arkadaşları gerek YENİDÜZEN’e gerekse sosyal paylaşım sitesinden duygularını ifade etti. Gürkan’ın başarılı bir avukat olması yanı sıra çok iyi kalpli, çevresinde çok sevilen ve esprili bir insan olduğu dile getirildi. Bazı avukatlar, yol ve refüjlerin güvensiz olduğuna vurgu yaparak, ülkedeki trafik konusunun devlet politikası haline getirilmemesine yakındı.

Gürkan'a veda

Lefkoşa - Girne anayolunda dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Avukat Akan Gürkan için bugün mahkemelerde anma töreni düzenlendi. 

Lefkoşa - Girne anayolunda dün orta refüje çarparak direksiyon hakimiyetini kaybeden ve karşı şeride geçip yol kenarında duran bariyerlere çarparak yaşamını yitiren Barolar Birliği Üyesi tanınmış Avukat Akan Gürkan için bugün bir tören düzenlendi. 

Gürkan için Yüksek Mahkeme'de düzenenlenen törene hukuk dünyasından bir çok isim katıldı.Avukat Gürkan için Yüksek Mahkeme'de yapılan anma töreninin son bulmasıyla İsmail Safa Camii'nde kılınan cenaze namazıyla birlikte toprağa verildi.

16810822_10203046605721747_1633143733_o-001.jpg

----------

Av. Ayşe Öztabay:

“Çok üzgünüz…”

YENİDÜZEN’e konuşan Avukat Ayşe Öztabay, Gürkan ailesinin itibarlı bir müessese olup, işlerini başarıyla yürüttüklerini belirterek, Akan Gürkan sevilen sayılan avukatlardan olduğunu söyledi. Mesleğini çok iyi yapan genç bir avukat olduğunu aktararak, “çok üzgünüz” dedi. Öztabay, ülkedeki yol güvenliğini olmamasına da değinerek, trafiğin devlet politikası haline getirilmemesini de eleştirdi.

----------

Av. Buğra Akter:

"Olivium Sitesi’nin önü kaçıncı kazaya sebebiyet verir"

 

"Bir gardaşı kaybettik” diyerek üzüntüsünü YENİDÜZEN’e aktaran Avukat Buğra Akter ise şunları söyledi: “Gardaşımızı kaybettiğimiz yer yer midir? Olay olay mıdır? Olivium Sitesi’nin önü kaçıncı kazaya sebebiyet verir. Refüjden birinin geçip ölmesi doğal mıdır” dedi.  

Yargıç Mesut Mesutoğlu, sosyal paylaşım sitesinden; “Maalesef çok değerli bir insanı daha zamansız kaybettik. Gürkan ailesinin ve de tüm hukuk camiasının başı sağ olsun, Allah geride kalanlara sabır versin, Allah rahmet eylesin...” cümlelerini paylaştı.

----------

Ticaret Odası Başkanı Toros: 

"Ölümü derin üzüntüye boğdu…”

Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Selen Necat Gürkan’ın eşi Avukat Gürkan’ın ölümü üzerine üzüntülerini paylaştı.

Toros’un ifadeleri şöyle:

“Çok sevgili arkadaşımız, KTTO Yönetim Kurulu üyesi Selen Necat Gürkan'ın kıymetli eşi Av. Akan Gürkan'ın ani vefatı bizleri derin üzüntüye boğmuştur !! Şahsım ve KTTO camiası adına, sevgili Akan'a tanrıdan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim.”

 

 

kaz.jpg,

kaz2.jpg

yol.jpg

Yol uzun süre trafiğe kapatıldı.

akan.jpg

Kazada hayatını kaybeden Av. Akan Gürkan, Girne'de Gürkan & Gürkan Hukuk Bürosu'nun ortaklarındandı.

 

Fotoğraflar: Didem Menteş, Mustafa Kaçar

Bu haber toplam 68371 defa okunmuştur