1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sümer Aygın, bağımsız aday
Sümer Aygın, bağımsız aday

Sümer Aygın, bağımsız aday

Eski Girne Belediye başkanı Sümer Aygın, 24 Haziran’da gerçekleşecek yerel seçimde bağımsız aday olduğunu açıkladı

A+A-

 

Eski Girne Belediye başkanı Sümer Aygın, 24 Haziran’da gerçekleşecek yerel seçimde bağımsız aday olduğunu aktardı, “Girne’nin gülümseyen yüzü olacağız” şeklinde konuştu.

YENİDÜZEN’e gelerek adaylığını açıklayan Aygın, Girne halkının her kesiminden gelen yoğun talebin ardından zor bir karar vermek zorunda kaldığını söyledi.

Aygın, “Girne’nin sorunları altında bunalan insanlar yeniden aday olmamız ve bu sorunları çözmemiz için görev talep etmemizi istedi” diyerek, “Çok sevdiğimiz Girne halkını bu noktada reddetmek, görev talep etmemek mümkün değildi.” şeklinde konuştu.

Birikim ve tecrübesinin Girne’deki sorunlarla ilgili çözüm üretmesini sağlayacağını kaydeden Aygın, yapacağı çalışmalar sonucunda da Girne halkının bütün olumsuzluklara rağmen günlük hayatını rahat sürdürebileceği olanaklara kavuşacağını belirtti.

Aygın, geçmiş dönemde yaptığı çalışmaların yanı sıra halkın kendisine olan güveninin de aday olmasını kolaylaştırdığını söyledi.

“Öncelikler trafik, arıtma tesisi ve temizlik”

“Yeni, büyük umutlarla, sırf seçim kazanılsın diye halka doğruları söylemeden, umut aşılayarak bir yönetim elde edildi” diyen Aygın, bu durumun o günkü küçük sorunları çözmek yerine sorunların daha da büyümesine neden olduğunu aktardı.

Aygın, trafik, arıtma tesisi ve temizlik başta olmak üzere Girne’de kaos yaşandığını söyledi.

Özellikle trafikle ilgili etkin çözüm odaklı projelerin hayata geçirilmesi, rahat ulaşımın sağlanmasının öncelikli çalışmaları arasında yer alacağını belirten Aygın, her gün 5 bin ton atık suyun denize akıtılarak, Girne sahillerinin yaz aylarında kullanılmamasına neden olan arıtma sorununa çözüm bulacaklarını dile getirdi.

“Öncelik Girne ve Girne insanı…”

Aygın, “İnsanlar bir kez daha neler kaybettiklerini gördükleri için, sürekli olarak geri dönüşümüzü zorladılar. Tarihi sorumluluğu yeniden üstlenmemiz konusunda cesaretlendirdiler” dedi.

Girne halkına teşekkür eden Aygın, “Hep birlikte, halkla bütünleşerek, giderek daha kötüleşen sorunları çözebiliriz. Öncelik Girne ve Girne insanı…” şeklinde konuştu.

Aygın, Girne’nin sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini, bölgenin ‘4 yıl daha kaybetme lüksünün’ olmadığını ifade ederek, “Seçim arifesinde, etrafa makyaj yaparak belediye seçimi kazanılmaz. İnsanlar, 3.5 yılı unutmadı, hatırlıyorlar. Nasıl yaşadıklarını, susuz kaldıklarını, çukurlarla verdikleri mücadeleyi unutmadıkları için seçime katılmamız adına telkinde bulundular” dedi.

Bu haber toplam 3358 defa okunmuştur