1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SÖZCÜLER ATIŞMASI!
SÖZCÜLER ATIŞMASI!

SÖZCÜLER ATIŞMASI!

ORTAM YİNE GERİLDİ- SUÇLAMALAR İÇEREN BASIN AÇIKLAMALARI!

A+A-

Kıbrıslı liderler Mustafa Akıncı ve Nicos Anastasiadis'in BM ev sahipliğinde ara bölgedeki buluşmasından sonuç çıkmaması Kıbrıs sorununda yeniden gerginliğe neden oldu. İki tarafın “sözcüleri” karşılıklı suçlamalar içeren basın açıklamaları yaptı.

Rum Sözcü Nicos Hristodulidis bazı basın yayın organlarında yaptığı açıklamalarda Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı'yı suçladı.

Açıklamalarında, müzakerelerin başlaması ile Rum Meclisi’nin enosisin okullarda kutlanması kararının ilgili olmadığını iddia eden Hristodulidis, “Müzakerelerin başlamamasının tek sorumlusu Akıncı’dır” dedi.

Bu açıklamalar üzerinde yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu “Hristodulidis sabahın erken saatlerinde başlayarak gün içerisinde çeşitli medya organlarına, varılan uzlaşıya aykırı olarak, sürekli gerçek dışı açıklamalarda bulunarak, sayın Cumhurbaşkanımız aleyhine asılsız suçlamalar yapmaktadır” dedi.

 

İşte Barış Burcu'nun açıklamasının tam metni:

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı, 2 Nisan Pazar akşamı  Rum Lider Sayın Nikos Anastasiadis ve BM Genel Sekreteri Özel Danışmanı Sayın Espen Barth Eide ile ara bölgede bir araya geldi. İki lider bu yemekte, müzakere sürecine ilişkin değerlendirme, düşünce, gözlem ve önerilerini birbirleriyle paylaştı.

Konuşulanlar ve sonuçlarla ilgili tek açıklamanın, Sayın Espen Barth Eide tarafından yapılacağı karşılıklı mutabakatla karar altına alınmıştır. Bu uzlaşı gereği, tarafların bunun dışında herhangi bir açıklamada bulunmayacakları yönünde taahhütleri vardır.

Buna rağmen, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Sayın Nikos Hristodulidis sabahın erken saatlerinde başlayarak gün içerisinde çeşitli medya organlarına, varılan uzlaşıya aykırı olarak, sürekli gerçek dışı açıklamalarda bulunarak, sayın Cumhurbaşkanımız aleyhine asılsız suçlamalar yapmaktadır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı’nın, BMGS Özel Danışmanı Sayın Espen Barth Eide nezdinde varılan mutabakata duyduğu saygı gereği, bu iddialar hakkındaki cevabımızı, bu iddiaların gerçek olmadığını ifade etmekle sınırlı tutuyoruz.

Kıbrıs Türk tarafı olarak amacımız, varılan mutabakatlara saygı duyarak, her iki toplumun güvenliğini, eşitliğini, özgürlüğünü ve huzurunu gözetecek iki toplumlu, iki bölgeli federal bir çözüme bir an önce ulaşmaktır.

 

Bu haber toplam 2346 defa okunmuştur