1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Soygunla ilgili polisten AÇIKLAMA
Soygunla ilgili polisten AÇIKLAMA

Soygunla ilgili polisten AÇIKLAMA

Koop-Bank soygunu ile ilgili aranan polis subayı M.Ç’nin üniformalı bir şekilde elinde iki çanta ile gelerek, Ercan Havalimanı’nda kıyafet değiştirdiği iddiasının doğru olmadığı belirtildi

A+A-

Ayşe GÜLER

3 milyon TL’lik soygun olayı zanlılarından polis subayı M.Ç’nin  Ercan Havalimanı'nda üniformalı bir şekilde elinde 2 çantayla kontrol noktasından geçerek,  kıyafet değiştirdiği ve  uçağa sivil kıyafetle girdiğine dair iddialarının doğru olmadığı öğrenildi.
Polisin söz konusu duruma yönelik elinde kamera kayıtlarının bulunmadığı, sadece zanlının sivil kıyafetlerle giriş yaptıktan sonra ülkeden çıkış yaptığına dair kamera görüntülerinin polis tarafından tespit edildiği elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.
Hatırlanacağı üzere Lefkoşa -Güzelyurt anayolu üzerinde Mevlevi kavşağında 24 Temmuz’da Koop-Bank’a ait para taşıma aracı iki kişi tarafından kaçırılmıştı. Olayın ardından B.Ç , M.F ve R.A tutuklanmıştı.
Polisin günlerce yaptığı arama sonrasında iki noktada 770 bin 500 TL ele geçirilmişti. Türkiye’den gelen eğitimli köpeklerle Güzelyurt ve bölgesindeki aramalara devam edilse de kayıp olan 2 milyon 229 bin 500 TL’ye ulaşılamadı.

Zanlılar bugün mahkemeye çıkarılacak
Soygun olayı ile ilgili tutuklanan zanlılar B.Ç, M.F ile R.A, bugün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.
Hatırlanacağı üzerine her 3 zanlı da 8 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılmış, haklarında 7 gün tutukluluk kararı alınmıştı.
Duruşmada olayın tahkikat memuru Müfettiş Muavini Numan Örü, çalınan paraların seri numaralarının bilinmediğini ancak aranan 2 milyon 229 bin 500 TL’nin ise Kuzey Kıbrıs’ta olduğuna inanıldığını açıklamıştı.
Zanlı B.Ç’nin avukatı Menteş Aziz ise ele geçirilen 770 bin 500 TL’nin çalınan paralar olmadığını savundu, söz konusu paranın seri numaralarının bilinmediğini öne sürmüştü.
Aziz, bulunan paranın polis tarafından ‘büyük tüccarlardan’ alınarak, zanlı 2 M.F’ye verildiğini iddia
ederek, suçun polis tarafından zanlı B.Ç’nin üzerine yıkılmaya çalışıldığını savunmuştu.

M.Ç ile R.F aranıyor
Soyguna karıştığı iddia edilen ve İngiltere’de olduğu öne sürülen polis subayı M.Ç ise henüz bulunamadı.
Türkiye’de olduğu düşünülen diğer zanlı R.F ile ilgili de aramalar sürüyor.
Bilindiği üzere soygun zanlısı M.Ç Türkiye’de tutuklanmış ancak sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Bu haber toplam 2931 defa okunmuştur
Etiketler : ,