1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Soygunda sır perdesi ARALANDI
Soygunda sır perdesi ARALANDI

Soygunda sır perdesi ARALANDI

Kooperatif Merkez Bankası’na ait ve içerisinde 3 milyon TL bulunan aracın, silahlı soyguncular tarafından soyulması olayı ile ilgili olarak dün tutuklanan M.F. sır perdesinin aralanmasında başrol oynadı.

A+A-

Tanju KONURALP
Kooperatif Merkez Bankası’na ait ve içerisinde 3 milyon TL bulunan aracın, silahlı soyguncular tarafından soyulması olayı ile ilgili olarak dün tutuklanan M.F. sır perdesinin aralanmasında başrol oynadı.  M.F isimli şahsın ‘yalan beyan vermek’ suçlamasıyla tutuklanmasının akabinde polis, kayıp 3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’yi bulmayı başardı. Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, olayla ilgili olarak R.A. isimli bir kişinin daha tutuklandığı bilgisini verirken, soruşturma kapsamında iki kişinin daha arandığını kaydetti. M.F. soruşturma kapsamında ilk gözaltılar ile birlikte sorgulanmış, ancak serbest bırakılmıştı.

M.F. olayda kilit isim oldu
Olayla ilgili olarak halen aranmakta olan ve Türkiye’de olduğu bilinen R.F. isimli kişinin kardeşi M.F.’nin tutuklanması, polisin aynı gün içerisinde 770 bin 500 TL’ye ulaşmasında büyük rol oynadı. M.F. hakkında dün çıkarıldığı mahkemece saat 11.00 sularında, 3 gün tutuklama emri verildi. M.F. nin tutuklanmasından yaklaşık altı saat sonra polis, ilk emarelere ulaşmayı başardı.
Üç farklı noktada arama yapıldı
Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin dün, saat 16.30 sularında, ilk emareleri tespit ettiği öğrenildi. M.F. ile birlikte araziye çıkan polis, ilk olarak Akdeniz Köyü’nde aramaları başlattı. Akdeniz Köyü’nde bulunan bir çiçek serası arkasında yapılan aramalar sonucunda, 770 bin 500 TL’nin bir kısmı ele geçirildi.
 

İkinci arama portakal bahçelerinde gerçekleşti
Polisin saat 16.30 sularında ilk emarelere ulaşmasının ardından, saat 17.30 sularında ikinci arama çalışması gerçekleştirildi. Güzelyurt Trafo Merkezi’nin arka kısmında bulunan portakal bahçelerini arayan polis, burada 770 bin TL’nin kalan kısmına ulaştı.
M.F’nin evi de arandı 
Polis ikinci aramanın ardından ise bu kez, saat 18.30 sularında, M.F’nin Güneşköy’deki ikametgahında bir arama gerçekleştirdi. Burada yapılan aramaların da sona ermesi ile polis ekipleri, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne gelerek, aramaları sonlandırdı.

Bir kişi daha tutuklandı iki kişi aranıyor
Aramalar ile birlikte polisin, R.A. isimli bir kişiyi daha tutukladığı öğrenildi. Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, olayla ilgili olarak R.A. isimli bir kişinin daha tutuklandığı bilgisini verirken, soruşturma kapsamında iki kişinin daha arandığını kaydetti.
Emareler basın ile paylaşıldı
Soygunda çalınan 3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’sini ele geçiren polis, elde ettiği emareleri basın ile paylaştı. Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, soruşturma ile ilgili önce bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının ardından ise emare olan 770 bin 500 TL, basının görüntü alması için sergilendi.


Pervin Gürler: “Polis aralıksız ve özverili çalıştı”
Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, saat 21:30 sularında bir basın toplantısı düzenledi. 24 Temmuz’da gerçekleştirilen silahlı soygun olayı ile ilgili olarak, aralıksız ve özverili bir şekilde çalışıldığını kaydeden Gürler, 12 günün sonunda 770 bin 500 TL’ye ulaşıldığını kaydetti. Soygun ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Gürler, B.Ç ve M.F’nin ardından R.A isimli bir kişinin de tutuklandığını, ayrıca iki kişinin de arandığını açıkladı. Soruşturmanın halen devam etmesi sebebi ile daha fazla bilgi paylaşamayacağını ifade eden Gürler, sonuca ulaşılana kadar çalışmaların süreceği bilgisini verdi. Gürler, bu süre zarfında özverili bir şekilde çalışan polis ekiplerine ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Bu haber toplam 4587 defa okunmuştur