1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Soygun soruşturması devam ediyor
Soygun soruşturması devam ediyor

Soygun soruşturması devam ediyor

Lefkoşa'da meydana gelen ‘soygun ve darp’ meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı S.C.N., O.A.O.,  ve T.U.A., ek tutukluluk talebiyle yeniden  Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa'da meydana gelen ‘soygun ve darp’ meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı S.C.N., O.A.O.,  ve T.U.A., ek tutukluluk talebiyle yeniden  Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Soner Şaban, zanlıların ‘Soygun ve Darp’ suçlarına methaldar olduklarını belirtti. Şaban, 2 Temmuz tarihinde saat 03.15’de Lefkoşa Adli Şube'ye gelen Nijerya uyruklu Ifeanyi Charles Obıora’nın yaptığı şikayette 01 Temmuz tarihinde Göçmenköy'de kimliği meçhul şahısların kendisini konuşmak için dışarıya çağırdıklarını ancak aralarında çıkan tartışma sonucu konu şahısların üzerine salarak yüzüne yumruk vurup kendisini ciddi bir şekilde darp ettikten sonra, adı edilenin üzerinde bulunan Iphone X Max marka siyah renk cep telefonunu boğazında takılı bulunan altın kolyeyi çekip kopartıp aldıktan sonra giymiş olduğu kot pantolonun arka cebinde bulunan 850 TL nakit parasını sağ ön cebindeki Airpod marka kulaklığını, sağ elinde takılı bulunan Rolex marka saatini ve sol cebinde bulunan Acces marka ATM kartını zorla alarak soygun suçunu işlediklerinin öğrendiğini belirtti.

Polis, zanlıların  3 Temmuz tarihinde incelenen kamera görüntüleri sonrasında tespit edildiklerini belirtti.  

Polis, ayni gün 3 zanlının, Lefkoşa Kaza Mahkemesinden temin edilen derdest emri ışığında tutuklandığını söyleyerek, Lefke’de kalmakta oldukları ikametgâhlarında mahkeme emri ile yapılan aramalar sonrasında 1 adet Rolex marka saatin bulunarak emare olarak zapt edildiğini anlattı. Polis, şikâyetçiye zanlıların eşyaları arkadaşları aracılığı ile iade ettiklerinden, şikâyetini geri çektiğini belirtti.

Polis, mesele ile ilgili olarak tahkikatın devam ettiğini, meselede alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin yanı sıra aranan zanlı ve emareler olduğundan zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Temay Sağer, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için  zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1789 defa okunmuştur
Etiketler : ,