1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Son 3 hafta içinde 2 kez alkollü sürüşten yakalanan zanlı tutuksuz yargılanacak
Son 3 hafta içinde 2 kez alkollü sürüşten yakalanan zanlı tutuksuz yargılanacak

Son 3 hafta içinde 2 kez alkollü sürüşten yakalanan zanlı tutuksuz yargılanacak

Lefkoşa’da alkollü sürüş yaptığı tespit edilen şahıs tutuksuz yargılanacak. Mahkemede konuşan ve zanlının aynı suçtan 3 hafta önce de yakalandığına dikkat çeken yargıç, “Herhangi bir suçla mahkemeye gelirse bu kez müsamaha gösterilmeyecek” dedi.

A+A-

Lefkoşa’da meydana gelen ehliyetsiz ve alkollü sürüş suçlarından tutuklanan zanlı S.D mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru mahkemeye olguları aktardı. Polis, gece saat 00.25 sıralarında Sarayönü Caddesi üzerinde gerçekleştirilen trafik kontrolü esnasında zanlı S.D’nin aracının durdurulduğunu ve alkol testi yapıldığını söyledi.

 

Son 3 hafta içinde 2 kez alkollü sürüşten yakalandı

Polis, yapılan ilk ölçümde zanlının nefesinde 192, 10 dakika sonra yapılan ikinci ölçümde ise 175 miligram alkollü tespit edildiğini kaydetti. Polis, yapılan araştırmada zanlının 16 Ağustos 2025 tarihinde Girne’de alkollü araç kullanma suçundan rapor edildiğini, 21 Ağustos’ta cezasını ödediğini, 100 puan cezasından dolayı kasım ayına kadar ehliyetine el konulduğunun öğrenildiğini açıkladı. Polis, aktarmış olduğu olgular ışığında mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

“Bir şans daha veriyoruz, bundan sonra müsamaha gösterilmeyecek”

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, “3 hafta önce alkollü yakalandın, mahkeme isterse seni cezaevine gönderir ama sana bir şans daha verilecek. Ancak herhangi bir suçla mahkemeye gelirsen bu kez müsamaha gösterilmeyecek. Kıymetini bil.” diye uyardıktan sonra teminat emri verdi. Yargıç Gazi, zanlının 15 bin TL nakit teminat yatırması, iki kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartlarıyla tutuksuz yargı kararı verdi.

Bu haber toplam 1455 defa okunmuştur