1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şöfor okulları'ndan iki gün süre: Anahtarları Bakanlık’a teslim edeceğiz
Şöfor okulları'ndan iki gün süre:  Anahtarları Bakanlık’a teslim edeceğiz

Şöfor okulları'ndan iki gün süre: Anahtarları Bakanlık’a teslim edeceğiz

Birlik, sorunlarının çözülmesi için 2 gün süre tanıdıklarını belirterek, sistemde bir değişiklik yapılmadığı takdirde pazartesi günü Ulaştırma Bakanlığı önünde araçlı eylem yapacaklarını ve araçlarının anahtarlarını Bakanlık’a teslim edeceklerini duyurdu

A+A-

Bağımsız Şoför Okulları Birliği, şoför okulları sınavları için yürürlüğe konulan manuel randevu sisteminin durdurulup, çevrim içi sisteme geçilmesi için Lefkoşa Sürüş Ehliyetleri Müfettişliği önünde “uyarı eylemi” yaptı.

Birlik, sorunlarının çözülmesi için 2 gün süre tanıdıklarını belirterek, sistemde bir değişiklik yapılmadığı takdirde pazartesi günü Ulaştırma Bakanlığı önünde araçlı eylem yapacaklarını ve araçlarının anahtarlarını Bakanlık’a teslim edeceklerini duyurdu.

Tilki: “Olacak olanlardan biz sorumlu değiliz”

Bağımsız Şoför Okulları Birliği Başkanı Emirzade Tilki, eylemde yaptığı konuşmada, tüm bu yaşananların sorumlusunun Trafik Dairesi yetkilileri olduğunu savunarak, 4 ay pandemiden dolayı, 2 ay da tüzüklerden kaynakları sorunlardan dolayı kapalı kaldıklarını söyledi ve “Bazı şoför okullarımız bir paket makarna bile alamıyor” dedi.

Tilki, manuel sistemle birlikte hangi öğrencinin ne şekilde sınava gireceğine Trafik Dairesi’nin karar vereceğini, bu şekilde küçük şoför okullarının mağdur olacağını öne sürdü ve bu durumu “adaletsizlik” olarak nitelendirdi.

Aksertel: “Devletin yaptığı güçlü şoför okullarını güçlendirmek, zayıf olanları ezmektir”

Birlik Genel Sekreteri Cihan Aksertel de, basın açıklamasını okuyarak, Trafik Dairesi Müdürü ile defalarca görüşülmesine rağmen, manuel randevu sisteminin yürürlüğe konulduğunu ve 15 Kasım’dan itibaren öğrencilerin sınav tarihinin bilinmeyen ileriye günlere verilmeye başlandığını aktardı.

Aksertel, “Bazı şoför okullarının ellerinde çok sayıda eski öğrenci bulunmaktadır. Onlar sınavlarını koyup para kazanırken, öğrencisi az olan şoför okulları sınav koyamayacak mağdur olacaktır. Devletin yaptığı güçlü şoför okullarını güçlendirmek, zayıf olanları ezmektir. Biz, Birlik olarak, tüm üyelerimizin yanındayız ve tüm şoför okullarının eşit şekilde sınav koyması gerektiğini belirtiriz” ifadelerini kullandı.

Aksertel, tüm bu sorunların müfettiş eksikliğinden kaynaklandığını öne sürerek, bu soruna bir çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur
Etiketler : ,