1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Siyaseti gerdi
Siyaseti gerdi

Siyaseti gerdi

UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu’nun, Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve ailesine yönelik açıklamaları siyasette iç huzuru kaçırdı. Karşılıklı açıklamalar peşi sıra devam ederken YENİDÜZEN’e konuşan CTP, DP, TDP ve UBP’li bazı milletvekilleri 'üsluba' te

A+A-

Didem MENTEŞ
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu’nun, Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve ailesine yönelik açıklamalarına CTP-BG, DP-UG, TDP ve UBP’li bazı vekiller de tepki gösterdi.
Yeniden başlayan müzakere sürecinde yapılan açıklamalarda ‘daha dikkatli olunması’ noktasında birleşen vekiller, Tahsin Ertuğruloğlu’nun sarf ettiği sözlerin ‘hoş’ olmadığını dile getirdi.
“Özdil Nami haddini bilmesi gereken bir çocuk” diyen Tahsin Ertuğruloğlu’na sert tepki gösteren CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk’in ardından Meclis’te temsiliyeti bulunan partilerin bazı vekilleri de tepki göstererek, Ertuğruloğlu’nu eleştirdi.

Vekiller tepki gösterdi
Kıbrıs sorunun geldiği bu aşamadan Tahsin Ertuğruloğlu’nun ‘telaşa’ düştüğünü söyleyen CTP-BG Milletvekili Ömer Kalyoncu, Ertuğruloğlu’nun Eroğlu tarafından bu şekilde görevlendirildiğini öne sürdü.
Açıklamaya sert tepki gösteren CTP-BG Milltvekili Doğuş Derya, “Açıklamaları terbiyesizce ve maço buluyorum, Tahsin Bey hem Özdil Nami’den hem de Kıbrıs Türk halkından özür dilemelidir” dedi.
UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, müzakere süreci içerisindeyken hem CTP hem de UBP üyelerinin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.
DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, görüşmelerin sürdüğü bu dönemde Tahsin Ertuğruloğlu’nun, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’ye yönelttiği sözlerin ‘hoş’ olmadığını vurgulayarak
TDP Milletvekili Zeki Çeler, Kıbrıs müzakereleri sürecinde tüm toplum üyelerinin birlikte olmasının önemine dikkat çekerek, Tahsin Ertuğruloğlu’nun yaptığı açıklamaları uygun görmediğini aktardı.

Bu haber toplam 2166 defa okunmuştur