1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sırrı halıdaki izler çözecek
Sırrı halıdaki izler çözecek

Sırrı halıdaki izler çözecek

Ercan Havaalanı yakınlarında bulunan kadın cesedi ile ilgili sır perdesi aralanıyor

A+A-

Ceset 1 yıldan eski…  YENİDÜZEN’in edindiği bilgide, bulunan çürümüş cesedin bir yıldan eski olduğu öğrenildi. Ceset üzerinde dün otopsi yapıldı. Polis sadece cesedin kadın olduğunu açıkladı ölüm sebebini henüz açıklamadı.

Halı üzerinde emareler bulundu…  Çürümüş kadın cesedinin sarılı olduğu halıda polis birçok emareye ulaştı. Halıda ölen kişiye ait olmayan saçlar tespit edildi.

Ceset 1 yıldan eski…  YENİDÜZEN’in edindiği bilgide, bulunan çürümüş cesedin bir yıldan eski olduğu öğrenildi. Ceset üzerinde dün otopsi yapıldı. Polis sadece cesedin kadın olduğunu açıkladı ölüm sebebini henüz açıklamadı.

 

Devrim DEMİR

Ercan Havaalanı yakınlarında önceki gün çöp poşeti ve halıya sarılı halde bulunan çürümüş cesedin bir kadına ait olduğu açıklandı. Kimlik bilgileri açıklanmayan kadının cesedi üzerinde dün Lefkoşa Hastanesi Morgunda Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından otopsi yapıldı.
Otopsi sonucu henüz açıklanmazken, polis cinayet üzerindeki şüphelerini arttırdı.
Edinilen bilgide, halı üzerinde ölen kadının saçları haricinde farklı renkte saçlara ve birçok emareye ulaşılırken, cesedin bir yıldan eski olduğu öğrenildi.
Havaalanı yakınlarında önceki gün bulunan cesedin 2017 yılında kaybolan Vietnamlı Dam Thı Hop isimli kadının olduğuna dair şüphelerin olması üzerine, Hop’un yakın arkadaşları dün Lefkoşa Hastanesi Morguna koştu.
Hop’un yakın arkadaşları YENİDÜZEN’e konuştu.

Halıdaki emareler sırrı çözecek

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgide çürümüş kadın cesedinin sarılı olduğu halı üzerinde polis çok sayıda emare tespit etti.
Ölen kadının saçları haricinde halı üzerinde farklı renklerde saçlar tespit edildi.

Bulgular cinayeti işaret ediyor

Çürümüş cesede dün otopsi yapıldı. Polis Basın Subaylığı bulunan cesetle ilgili sadece kadın olduğunu açıklarken, ölüm sebebini ve kimliğini henüz açıklamadı.
Edinilen bilgide, polis kadının öldürüldüğü üzerinde dururken, olay yerinde bulunan emareler cinayet şüphesini artırdı.

Hop’un arkadaşları morga koştu

Çürümüş cesedin, 2017 yılında kaybolan Vietnamlı 40 yaşındaki kadın Dam Thı Hop’un cesedi olduğuna inanan Hop’un arkadaşları dün morga koştu.
Saatlerce teşhis için morg önünde bekleyen kalabalık, açıklama bekledi.
Olayın tahkikatını yürüten Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis bekleyen kalabalığa kısa bir açıklama yaptı ancak teşhis için içeriye alınmanın mümkün olmadığını soruşturmanın henüz tamamlanmadığını kaydetti.

 

Cesedin 2017 yılında kaybolan Vietnamlı Dam Thı Hop isimli kadına ait olduğu şüpheleri var, Hop’un yakın arkadaşları YENİDÜZEN’e konuştu.

 

Kayıp kadının arkadaşı konuştu: “En son telefon yüzüme kapandı”

 

ŞAPKA VE TİŞÖRT HOP’UN OLDUĞUNU İDDİA ETTİLER
Edinilen bilgiler arasında önceki gün bulunan ceset üzerinde çıkan tişört ve şapkayı tanıyan Thi’nin yakın arkadaşları cesedin bir buçuk sene önce kaybolan Dam Thi Hop’a ait olduğunu iddia etti.

 

EN SON GÖRÜŞTÜĞÜ ŞAHIS SORGULANDI
YENİDÜZEN’in edindiği bilgide, Vietnamlı kadının 2017 yılında kaybolduğu gün görüştüğü erkek şahsı tespit eden polis dün ifade almak üzere Lefkoşa Polis Müdürlüğüne çağrıldı.

 

ark.jpg

2017 yılı Ekim ayından bu yana kayıp olan arkadaşlarından haber alamayan bir grup Vietnamlı dün morg önünde gözyaşlarını tutamadı.
YENİDÜZEN’e konuşan kayıp kadın Hop’un en yakın arkadaşı Pham Thi Phuoung olayı televizyon ve gazetede öğrendiklerini arkadaşlarının olabileceğini düşünerek morga geldiklerini anlattı.

“En son telefon yüzüme kapandı”

Pham Thi Phuoung, arkadaşının Kıbrıs’a 4 yıl önce geldiğini en son Gönyeli'de bir evde bakıcılık yaptığını ifade etti.;
2017 yılı Ekim ayında Pazar günü gezmek için anlaştıklarını ve Girne Kapısı’nda kendisini beklediğini gözyaşları içinde anlatan Phuoung, “Girne Kapısı’nda onu beklediğim gün bir kez telefonda konuştuk ve geliyorum yoldayım dedi. Uzun bir süre gelmeyince merak edip geri aradım telefonu çaldı, hat meşgule düştü ve telefon kapandı. Bir daha da ondan haber alamadık, polis ifademizi almak için bizi çağırmıştı ama bir daha kimse olayla ilgili konuşmadı” dedi.

“Güneye geçişi olmadı”

Bir buçuk senedir arkadaşlarından haber alamadıklarını ifade eden Pham Thi Phuoung, Hop’un kaybolduğu dönem Kıbrıs’ın güneyine geçmediği polis tarafından tespit edildiğini ve Kıbrıs’ın kuzeyinde arandığı yönünde bilgilendirildiklerini kaydetti.
Phuoung ayrıca, Hop’un ailesinin de Vietnam’da oldukça üzgün olduklarını kızlarının kaybolduktan sonra polisin yeterince araştırma yapmadığını öne sürdü.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne çağrıldılar

Kayıp kadın Hop’un en yakın arkadaşı ve onunla birlikte üç kişi dün öğleden sonra Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne çağrıldı. Polis, Hop’un arkadaşlarına olay yerinden fotoğraf ve ceset üzerinde bulunan kıyafetleri gösterdi.

Şapka ve tişört Hop’un olduğunu iddia ettiler

Edinilen bilgiler arasında önceki gün bulunan ceset üzerinde çıkan tişört ve şapkayı tanıyan Thi’nin yakın arkadaşları cesedin bir buçuk sene önce kaybolan Dam Thi Hop’a ait olduğunu iddia etti.

Kaybolduğu gün en son görüştüğü erkek şahıs dün sorgulandı

YENİDÜZEN’in edindiği bilgide, Vietnamlı kadının 2017 yılında kaybolduğu gün görüştüğü erkek şahsı tespit eden polis dün ifade almak üzere Lefkoşa Polis Müdürlüğüne çağrıldı. Vietnamlı olduğu belirtilen erkek şahıs yaklaşık 1 saat sorguda kaldı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190108105130.jpg

 

Bu haber toplam 8675 defa okunmuştur
İlgili Haberler