1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Şirretlikle ve düşmanlıkla üzerimize geliyorlar”
“Şirretlikle ve düşmanlıkla üzerimize geliyorlar”

“Şirretlikle ve düşmanlıkla üzerimize geliyorlar”

Maliye Bakanı Serdar Denktaş Mecliste ‘Denktaş Üniversitesini’ anlatıyor

A+A-

Serdar Denktaş muhalefetin Meclis’i terk etmesinin ardından Genel Kurul’a gelerek açıklama yaptı.

Rauf Raif Denktaş Üniversitesi kurulacağı için askerin bölgeden çekilmeyi kabul ettiğini kaydetti. Diğer üniversitelere verilen haklardan fazla bir hak verildiğini kaydeden Denktaş, söz konusu bölge ile ilgili hiçbir müracaat bulunmadığını ifade etti.

Denktaş’ın ifadeleri şöyle: “Kullandığımız isim bizi bu üniversiteyi bu ülkenin hatta Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasına getirmeye zorlar. Etik olmayan kısmı soyadımla aynı olması ama vakıf ve ailem 6 yıldır bu işin üzerindedir. Bazı arkadaşlar hibe verildi diye düşünüyor ama yok böyle bir şey. Geçmişte başka üniversiteler de askerden yer aldı. Ben bakanın diye yapılmış, ekstra bir şey yok. Bu üniversite inşallah bu ülkenin en gözde üniversitelerinden biri olacak. Rahatsızlık olabilir ama önemli olan orada verilecek üniversitenin eğitimi. Bizi doyumsuzlukla suçladılar… Allah’a havale ediyorum bu tür söylemleri. 27 yıldır ben, 50 yıl babam siyasetteydi… Neyle girdik neyle çıktık belli olacak. Tek miras o onurlu isim… Bu tür suçlamalar bir isme düşmanlığın daniskasıdır… Ve bu kürsüye çıktığımızda da açıklama yaptığımızda atılan sözlerle yapamıyorsak ve bu durdurulmamışsa Sayın Başkan ‘açıklama yapılmadı’ demeyiniz… Şirretlikle, düşmanca bir tavırla açıklama yapmamıza izin verilmiyor. Nitekim geçen hafta bir yasamızda da böyle yapıldı, çektim yasayı ama şimdi düşünüyorum da çekmemeliyiz belki de, arkasında durmalıyız.”

Bir gazetede bu alanının Fenerbahçe Derneği tarafından Fenerbahçe Üniversitesi için istendiğini ve bunun için başvuru yapıldığını yazdığını söyleyen Denktaş, “Bu güne kadar o bölgeye hiçbir müracaat yapılmadı. Fenerbahçe Üniversitesi olsa peşkeş olmayacak mıydı?” diye sordu.

Hem vakfın hem de ailesinin 6 yıldır bu konu üzerinde çalıştığını da dile getiren Denktaş, çalışmanın sonuçlanmasının bu döneme denk geldiğini belirtti.

“Bir alanın askerden alınıp üniversiteye verilmesi ilk değil. Daha önce de yapıldı. Ekstradan yapılan bir şey yok. Ben bakanım diye yapılan bir şey yok” şeklinde konuşan Denktaş, “Bir arkadaşımız bizi doyumsuzlukla suçladı. Ben bu söylemleri Allah’a devrediyorum. 27 yıldır siyasetteyim, babam 50 yıl siyasette kaldı, neyle girip neyle çıkacağımız belli olacak” dedi.

Askerin de bu isimde bir üniversite kurulacağı için iyi niyetle davrandığını belirten, “onlara söylenenleri duyunca da üzülüyorum” ifadesine yer veren Denktaş, “Üst mahkemede de alt mahkemede de dava kazanmış genç bir insanın üzerine böyle acımasızca gidilmesi ‘şaibeli denmesi’ isme yönelik tavırdır” şeklinde konuştu.

“EYLÜLDE FAALİYETE GEÇECEK, SURLARİÇİNDEKİ ESKİ HASTANE BİNASI REKTÖRLÜK OLACAK”

Üniversitenin rektörlük binasının Lefkoşa’da surlar içindeki eski hastane binasında olacağını, burasının restorasyonunun sürdüğünü dile getiren Denktaş, “Eylülde faaliyete geçecek” dedi.

SİBER: “ELİMDE TOKMAK VAR, UYARI YAPIYIORUM”

Denktaş’ın konuşmasını yanıtlayan Meclis Başkanı Siber, karşılıklı laf atmaların Meclis’te her zaman olduğunu ifade ederek, “Siz kürsüdeyken gerekli uygulama yapıldı Sayın Denktaş” dedi.
Siber, Denktaş’ın bunu videolardan da tutanaklardan takip edilebileceğini dile getirdi. 
Siber, “Öfkeye kapıldınız ve kürsüyü terk ettiniz. Elimde bir tokmak var, onunla uyarı yapıyorum, kapatma düğmem yok” açıklamasında bulundu.
Meclis Başkanı Siber, “Meclis kürsüsünden tatmin edici açıklamalar yapmak zorundayız” açıklamasını da yineledi.


 

Bu haber toplam 11609 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler