1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Shrink Paketleme ile Sağlanan Avantajlar Nelerdir?
Shrink Paketleme ile Sağlanan Avantajlar Nelerdir?

Shrink Paketleme ile Sağlanan Avantajlar Nelerdir?

Son dönemlerde adını duyuran ve yoğun şekilde rağbet gören shrink makineleri, üretimlerde hem zaman hem de maddi kazanç sağlayan bir makine özelliğiyle üretilmiştir

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Son dönemlerde adını duyuran ve yoğun şekilde rağbet gören shrink makineleri, üretimlerde hem zaman hem de maddi kazanç sağlayan bir makine özelliğiyle üretilmiştir. Şöyle ki, üretimden çıkartılan herhangi bir ürün tüketicisine ulaşana dek pek çok süreçten geçer ve bu süreçleri deforme olamadan atlatabilmesi içinde iyi şekilde muhafaza edilmesi gereklidir. Normal paketleme tekniklerinin hiçbiri ürünlere yeteri kadar koruma sağlayamadığından nakliye esnasında ürünler birbirine çarparak dış kaplamaları bozulmakta olup, bu ürünler gıda ise tüketiciye sunulamayacak bir hale gelenlerinin de olduğu birçok kez gözlemlenmiştir. İşte bu aşamada özelliğini konuşturan shrink paketleme, ürünlerin etrafına sağladığı bariyer koruma ile ambalajları bozulmadan ve yapıları zarar görmeden tüketiciye ulaştırılmaktadır. Paketlemeyi sağlayan shrink makinası kullanım alanlarına göre farklılık gösterir. Shrink makinası kullanım alanları ve diğer detaylar için tıklayabilirsiniz.

 

Genel açıdan shrink paketleme ile sağlanan avantajlar üzerinde durmak gerekirse, çoklu veya tekli şekilde nakliyesi gerçekleşen birden fazla ürünü tek bir paket haline getirerek dökülme, kırılma ve benzeri olumsuzluklara karşı koruma kalkanı oluşturduğu söylenebilir. Mesela kırılmaya en yatkın gıda ürünlerinden biri yumurtadır ve normal şartlarda nakliye esnasında pek çok yumurtanın tüketiciye ulaşmadan kırıldığı bilinmektedir. Tek bir koli yani paket haline getirilen yumurtalar Shrink paketleme uygulaması ile artık yüksek korunaklı halde tüketiciye sunulmakta ve olası zararların önüne geçilmektedir. Görsel açıdan daha gösterişli bir ambalaj seçeneği olduğu gibi nakliye esnasında da kuşkusuz taşıma kolaylığı sağlamaktadır. Dergi ve kitap gibi ürünlerin dağılmadan taşınmasında fayda sağladığı gibi sayılı ürünler olmasından ötürü sayımlarda da kolaylık getirmektedir. Ayrıca gıda malzemelerinde dış etkenlere karşı koruma oluşturduğundan ürünler zedelenmediği gibi birde kirlenmeden müşterisine temiz halde sunma imkanı vermektedir.

Shrink paketleme ürünün dış ortam ile ilişkisini kestiği için gerek haşereler gerekse toz, su ve benzeri çeşitli sıkıntılardan ürün korunmakta olup, birde üretimden çıktığı hali ile tüketiciye ulaşmaktadır. Yani herhangi bir ürün tekli paket halinde sevk edildiğinde birçok el ürüne değeceği için ürünün orijinalliği bozulacak ve tüketiciye düşük kalitede bir görsel ile ulaşacaktır. Ancak Shrinkleme yöntemi ile paketlenen ürünler kaliteli görsellikle beraber kaliteli bir içeriğe sahip şekilde alıcılarına ulaşmaktadır. Saymakla bitmeyecek shrink paketleme faydaları hem üreticiye hem aracıya hem de tüketiciye kazanç sağlamaktadır. Dolayısıyla bu kazancı ilk önce edinmesi gereken üreticiler işe Shrink Makinesi alarak başlayabilir ve üretiminde zamandan kazandığı gibi ürün kalitesinden de kazanç sağlamalıdırlar. Shrink makinası sürekli kesim ve L paketleme şeklinde çeşitlere sahiptir. Üretilen ürün doğrultusunda ebat ve özellik seçeneği sunan makine tercihi yapılabilir. Ancak Shrink makine seçimi yaparken, makinenin üretici firmasını gerektiğinde sizlere teknik desteği sağlayabilmesi adına iyi analiz etmeniz gereklidir. Ayrıca makineden yüksek verim alabilmeniz adına üretiminize uygun modelini tercih etmeniz oldukça önemlidir. İyi araştırarak doğru bir seçim yaptığınızda shrink makine sistemi ciddi ölçüde avantaj sağlayacaktır.

Shrink ambalaj paketleme sektöründe en iyi hizmeti sunan Maripak’ı ziyaret edin ve shrink makinaları hakkında tüm detaylara sahip olun.

Bu haber toplam 2453 defa okunmuştur