1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sessiz sedasız Ercan’a ek sözleşme!
Sessiz sedasız  Ercan’a ek sözleşme!

Sessiz sedasız Ercan’a ek sözleşme!

İşletme hakkı 2038’te değil, 2042’de bitecek…

A+A-

2012 yılında imzalanan, Ercan Havaalanı’nın İşletme Haklarının Devredilmesine İlişkin İşletme Hakkı Devri Sözleşmesi Azınlık Hükümeti tarafından 4 yıl daha uzatıldı… Böylelikle işletme hakkı sözleşmesi 9 Ocak 2038’te değil, 9 Ocak 2042’de sona erecek…

Ayşe GÜLER

Bakanlar Kurulu, işletme hakkı 2038’de dolacak olan Ercan Havaalanı’nın sözleşmesini 4 yıl daha uzattı, son tarihi 9 Ocak 2042 olarak belirledi.

2012 yılında alınan karar çerçevesinde “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havaalanı’nın İşletme Haklarının Devredilmesine İlişkin İşletme Hakkı Devri Sözleşmesi’nin 33. maddesi kapsamında Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile T&T Havalimanı İşletmeciliği İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi Limited arasında mutabakat sağlandı, imzalar atıldı.

HANGAR ÜNİTESİ İÇİN 38 YIL 2 AY SÜRELİ PROTOKOL… Öte yandan Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü ile İstanbul Hava Yolları A.Ş arasında imzalanacak, Uçak Bakım Onarım Hangar Ünitesi’ne ilişkin 38 yıl 2 ay süreli yeni kira sözleşmesi de Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

Sözleşmenin sessiz sedasız uzatıldığı, herhangi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti.

Bununla birlikte Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü ile İstanbul Hava Yolları A.Ş arasında imzalanacak, Uçak Bakım Onarım Hangar Ünitesi’ne ilişkin 38 yıl 2 ay süreli yeni kira sözleşmesi de Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

Dün gün boyunca bilgi almak için aradığımız Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı'ya ulaşılamadı.

Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ten ise yurt dışında olması nedeniyle bilgi alınamadı.

YENİDÜZEN’e konuşan T&T Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik, imzalanmış olan herhangi bir sözleşme olmadığını savundu, “Bir şey imzalansa haberim olurdu, ben imzalardım. Sözleşme imzalanmadı” dedi.

ÖZÇELİK, ‘SÖZLEŞME İMZALANSA HABERİM OLURDU’ DEDİ… Sözleşmenin uzatılmasına rağmen YENİDÜZEN’e konuşan T&T Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik, imzalanmış olan herhangi bir sözleşme olmadığını savundu, “Bir şey imzalansa haberim olurdu, ben imzalardım. Sözleşme imzalanmadı” dedi.

Sözleşme nedeni, ‘arazi sorunları’ gösterildi…

Alınan kararda, ek sözleşmenin Ercan Havaalanı’nda terminal binasının yapımı için İstanbul Havayolları Ltd’in tasarrufundaki, yargıda bulunan Çömlekçi Çiftliği’nin kullanımındaki arazi,  dere deplasesinin bitirilmesine engel olan ve ara emri alınan arazi ile askeri birliklerin telli bölgesi içerisinde tasarrufunda tuttuğu arazinin arzu edilen sürelerden sorundan arındırılmış teslim edilmemesi sebep gösterildi.

‘Arazi’ sorunlarından dolayı Ek Sözleşme’nin 10’ncu maddesinde öngörüldüğü gibi yatırımın 48 ay sonunda tamamlanmasının mümkün olamayacağı da belirtildi.

“Hak, alacak veya tazminat talep etmeyecek”

Ayrıca idarenin ek sözleşmenin imzalandığı tarihe kadar T&T’den işin veya inşaatın eksik ve zamanında yapılmadığı gerekçesiyle de HAK, ALACAK VEYA TAZMİNAT TALEP ETMEYECEĞİ de yer aldı.

Hangar Ünitesi’ne ilişkin protokol ve yeni kira sözleşmesi: 38 yıl 2 ay

Öte yandan Bakanlar Kurulu, Ercan Havaalanı hudutları içerisinde yer alan, hangar yeri olarak belirtilen 5,396 metre karelik alanla ilgili Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı ile İstanbul Hava Yolları A.Ş arasında protokolün imzalanmasını kararlaştırdı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda; Taşınmaz Hazine Malları (Kiralama ve Değerlendirme) Yasası kapsamında söz konusu protokol gereği hazırlanan Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü ile İstanbul Hava Yolları A.Ş arasında imzalanacak 38 yıl 2 ay süreli yeni kira sözleşmesini de onaylandı.

 


T&T Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik:
“Sözleşme imzalanmadı, imzalansa haberim olurdu”

Sözleşmenin uzatıldığı ortaya çıksa da T&T Airport Genel Müdürü Serhat Özçelik, imzalanmış olan herhangi bir sözleşme olmadığını savundu, “Bir şey imzalansa haberim olurdu, ben imzalardım. Sözleşme imzalanmadı” dedi.

YENİDÜZEN’e konuşan Özçelik, arazilerle ilgili gecikmelerden dolayı sıkıntı yaşandığını, görüşmelerin yapıldığını ancak sözleşmenin imzalanmadığını kaydetti.

 

Bu haber toplam 2995 defa okunmuştur
Etiketler :