1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Sensay’ın hedefi şeref kürsüsü
Sensay’ın hedefi şeref kürsüsü

Sensay’ın hedefi şeref kürsüsü

KKTC Satranç Federasyonu, Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası’na katılıyor.

A+A-

Türkiye’nin Denizli kentinde gerçekleşen Türkiye 2013 Kulüpler arası Satranç Şampiyonası’ndan sonra KKTC Satranç Federasyonu, Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası’na katılıyor.
Türkiye Kulüpler arası Satranç Şampiyonası’nda oynadığı 9 karşılaşmada 7 galibiyet, 1 mağlubiyet ve bir beraberlikle 7,5 puan elde ederek, takımı Taşkınköy Spor Kulübü’nün 17’nci olup Türkiye Satranç 2’nci Ligi’ne katılmasında büyük pay sahibi olan Emin Sensay, hedefi Şeref Kürsüsü olarak açıkladı.
Isparta’da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası’na katılacak 12 sporcudan oluşan KKTC Satranç Federasyonu Kafilesi’nde yer alan Emin Sensay, 15 Yaş Kategorisi’nde yarışacak.
Şampiyona öncesi kendisi yoğun bir çalışma içerisine giren Emin Sensay, zaman zaman antrenörü Özgür Şeb ile de hazırlıklarını sürdürüyor.
“Şeref Kürsüsü’ne çıkmak, ülkeme ödülle dönmek istiyorum” diyen Sensay, satrançta yurt dışı temasın önemine de dikkat çekti ve Türkiye 2013 Kulüpler arası Satranç Şampiyonası’nda elde ettiği başarıyı Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası’nda taçlandırmak istiyor.
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2013 Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası (13-14-15-16-17-18 Yaş Kızlar ve Genel) 21 Temmuz 2013’de başlayacak ve 27 Temmuz 2013’de tamamlanacak.

Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan sporcular:
13 Yaş Genel:  Cemal Göymen (Şah-Mat)
13 Yaş Kızlar: Dila Evram   (Şah-Mat)
14 Yaş Genel: Hüseyin Can Ağdelen (Taşkınköy)
14 Yaş Kızlar: Perihan Akyürek (Şah-Mat)
15 Yaş Genel: Emin Sensay  (Lefke)
15 Yaş Kızlar: Kardelen Öksüzcan (Erenköy)
16 Yaş Genel: Toykan Yeliz (MAGEM)
16 Yaş Kızlar: Nilhan Yıldıran (MTG)
17 Yaş Genel: Halil Şehitoğulları  (MTG)
17 Yaş Kızlar: Burcu Kuter  (MTG)
18 Yaş Genel: Mehmet Boztuna (MTG)
18 Yaş Kızlar: Seniha Öztemiz (Taşkınköy)

Bu haber toplam 2266 defa okunmuştur
Etiketler :