1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sendikalardan rotasyon üsulü çalışma talebi
Sendikalardan rotasyon üsulü çalışma talebi

Sendikalardan rotasyon üsulü çalışma talebi

KTAMS, Kamu-Sen, Büro-İş ve Basın-Sen, kamuda bir günlük uyarı grevi yapıyor.

A+A-

KTAMS, Kamu-Sen, Büro-İş ve Basın-Sen, kamuda bir günlük uyarı grevi yapıyor. Bulaşın yayılmaması adına kamu ve özel sektörde rotasyon üsulü çalışma sistemine geçilmesi talebiye sağlık hizmetleri dışındaki tüm işyerlerini kapsayan grev, 08.00 – 17.30 saatleri arasında yapılacak.

Başbakanlık önünde yapılan açıklamada, KTAMS hükümete "Siz virüsten daha betersiniz" dedi.

Açıklamada, bugün sonuna kadar hükümetten bu taleplerine cevap beklediklerini, eylemlerinin şeklinin buna göre belirleneceği belirtildi.

g1-103.jpg

Bengihan, "Hükümetin en iyi bildiği iş kabak doğramak, bu nedenle onlara doğramaları için kabak getirdik" diyerek Başbakanlık kapısına bal kabağı bıraktı.

g2-084.jpg

Basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

Ülkemizde görülen ilk corona vakası nedeni ile mart ayından itibaren halkımız,alınan tüm kararlara bu zorlu sürecin atlatılabilmesi adına sabır ve olgunlukla sahip çıkmıştır.Halkın duyarlılığı ve özverisi sayesinde iç bulaşma engellenmiştir.

 UBP-HP hükümeti, pandemi sürecinde sağlık, ekonomi ve eğitim alanları için tüm kararlarında git geller yaşayarak toplum nazarında güven erozyonuna uğramıştır. UBP-HP hükümetinin, uçuş yasağı dönemi kumar baronlarına imtiyazlar sağladığı jet skandalı açığa çıkartılmış hemen ardından bakanlar kurulunun 1 Temmuz karantinasız giriş kararı ile toplum sağlığı bir avuç kumar baronu uğruna ateşe atılmıştır.

 8.7.2020 tarihinde Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, karantinasız girişlerin durdurulmasına yönelik karar almasına rağmen bakanlar kurulu bu kararı hiçe sayarak ülkemize corona vakalarının artarak gelmesine yol açmıştır.

26.7.2020 tarihinde karantinasız girişlere karşı limanlarda başlattığımız grev anti demokratik bir şekilde bakanlar kurulu tarafından yasaklanmıştı. Tüm kesimlerin uyarıları dikkate alınmadan ben yaparım olur mantığı ile yönetilen süreç duvara toslamıştır.

Şuan kaynağı belli olmayan yerel vaka ve temaslı sayısı maalesef takip edilemeyecek potansiyele ulaşmıştır. Hastane ve pandemi hotellerinde yer kalmamıştır.Hükümetin basiretsiz tutumu sonucunda halkımız temel sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor,çocuklarımız eğitim alamıyor ve ülke ekonomisi hızla çöküşe doğru ilerliyor.

Halka, özel sektör ve kamusal hizmet verilen kurumlarda yerel bulaş yoğun bir şekilde artmıştır. Zamanında ve doğru tedbirler alınmaması halinde halkımız büyük bedeller ödemekle karşı karşıya kalacaktır.

Bu nedenle sendikamız KTAMS, pandemi tehlikesi atlatılana kadar özel sektör ve kamuda sosyal mesafe dikkate alınarak rotasyon usulü ile çalışma sisteminin ivedilikle hayata geçirilmesi talebi ile bugün sağlık hizmetleri hariç örgütlü olduğu tüm işyerlerinde bir günlük uyarı grevi uygulamaktadır. UBP-HP hükümetinin yaptığımız uyarıyı dikkate almaması halinde eylemlilik sürecimizin devam edeceğini tüm halkımızın bilgisine getiririz.

 

 

FOTOĞRAFLAR FEHİME ALASYA

Bu haber toplam 2598 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,