1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. SEÇİMİN ARDINDAN ESENTEPE
SEÇİMİN ARDINDAN ESENTEPE

SEÇİMİN ARDINDAN ESENTEPE

YENİDÜZEN yeni başkanlarla konuşuyor. Esentepe Belediye Başkanlığını kazanan Cemal Erdoğan ile başkanlık sürecindeki hedeflerini ve sorunları konuştuk.

A+A-

Tanju KONURALP
Esentepe’de Belediye Başkanlığı görevine getirilen Cemal Erdoğan, yeni yönetim süresi boyunca hedeflediği çalışmaları ve mevcut sıkıntıları YENİDÜZEN ile paylaştı. Esentepe halkının verdiği karara uygun bir hizmet sunacağının altını çizen Erdoğan, çalışma sisteminden ekonomik yapıya, çevreden donanıma birçok işin kendisini beklediği ve yeni meclis üyeleri ile birlikte, tüm bu işlerin üstesinden geleceği mesajını verdi. “Seçim bitti, şimdi iş zamanı” şeklinde konuşan Erdoğan, rekabet içerisinde olduğu diğer adaylarında, daha güzel bir Esentepe için katkılarını koyacaklarından şüphesi olmadığının altını çizdi.

“İlk iş personel”
Esentepe Belediyesi’nde çalışan personelin, büyük çoğunluğunun, rahat bir çalışma yapısı oluşturduğunu dile getiren Erdoğan, öncelikli görev olarak, bu ortamı daha disiplinli ve verimli bir hale getirme hedefinde olduğunu kaydetti. İşe geliş gidiş saatleri ve verimli çalışma konusunda hassas olduğunu dile getiren Erdoğan, bu noktada aynı hassasiyeti personelin de göstereceğine olan inancını vurguladı.

“Mali konular ele alınacak”
Esentepe Belediyesi çalışanlarının, 2011 yılından günümüze hiçbir özlük hakkı alamadığını açıklayan Erdoğan, mali yapılandırma çerçevesinde ilk olarak bu sorunu ele alacağını kaydetti. Belediye’nin toplam 4.2 milyon TL borcu olduğunu ifade eden Erdoğan, bu borcun 2 milyon TL’sinin çalışanlara, yaklaşık 2 milyon TL’sinin ise Kıb-Tek’e olduğunu sözlerine ekledi. Kalan iki yüz bin TL’lik miktarın ise piyasaya olan borçlar olduğunu ifade eden Erdoğan, bu borcun gerekli protokollerin imzalanması ve borçlanmaya gidilerek kapatılması hedefini rotaya koydu.
 

“Devlet katkısı doğru hesaplanmıyor”
Devlet katkısı olarak aylık 103 bin TL aldıklarını ifade eden Erdoğan, yalnız personel giderinin 170 bin TL olduğunu ortaya koydu. Bölge nüfusuna göre katkı payı belirlendiğine de işaret eden Erdoğan, Esentepe bölgesinin 2 bin 300 nüfuslu göründüğünü ancak bu rakamın doğru bir rakam olmadığını belirtti. Bölgede çok sayıda yabancının evi olduğunu dile getiren Erdoğan, özellikle yaz aylarında nüfusun 10 bin civarına ulaştığını ve alınan devlet katkısının bu notada yetersiz kaldığını açıkladı.

“Teknecik’ten gelir alamıyoruz”
Bölgede bulunan Teknecik Elektrik Santrali’nden, herhangi bir gelir alamadıklarını ifade eden Erdoğan, bu konuda da bazı girişimlerin yapılması gerektiğini kaydetti. Petrol dolum tesisi veya Ercan Havaalanı’nın bağlı olduğu belediyeler, belli bir oranda katkı alırken; Esentepe Belediyesi’nin bu noktada destek görmediğini vurguladı.

 

Bölge halkı ne dedi? 

Süleyman Liman
Esentepeli bir vatandaş olarak, ciddi sıkıntılar içerisinde olan Esentepe Belediyesi’nin, en kısa zamanda düze çıkacağı ve sorunlarının çözüleceği yönünde umutluyum. Yeni başkanla birlike, gerekli imkanların sağlanarak, doğru adımlar atılacağına inanıyorum. Çözülmesi gereken en önemli sorun olan, Teknecik Elektrik Santrali’nin bacasından çıkan zehirli hava konusunda, acil bir önlem alınmasını bekliyorum.

Ahmet Tekol
Yeni dönemde daha disiplinli bir belediye personeli ve hizmeti bekliyorum. Özellikle bölgedeki yol ve çevre düzeni konusunun, daha ciddi şekilde ele alınacağını umuyorum. Seçim sonuçlarından memnunuz. Umarız tüm Esentepe için hayırlı bir dönem olur.

Ceyda Tümkan Ermemiş
Yeni belediye başkanının, hiçbir ayırım gözetmeksizin, halka iyi bir hizmet vereceğine inanıyoruz. Seçim öncesinde verilen sözlerin, arkasında duracağını ve daha güzel bir Esentepe için çalışacağını düşünüyoruz. Umarız, sıkıntılar yaşayan belediye ve personel konusunda da, en erken zamanda çözümler yaratılır ve halk beklentilerinin karşılığını alır.

Aykal Manavoğlu
Seçim sonuçları ile birlikte, yeni belediye başkanımız belirlendi. Bir Esentepeli olarak yeni başkanın, oldukça verimli olacağı düşüncesindeyim. Kendisi spro geçmişi olan bir başkan ve bu nedenle, Esentepe de eksikliğini yaşadığımız spor tesisleri konusunda, iyi işler yapacağına inanıyorum. Bölgedeki en büyük eksik olan ambulans konusunda da, bir adım atılması temennisindeyim.
 

Abdulkadir Ermemiş
Yeni belediye başkanını işini iyi yapacağını düşünüyorum. Seçim sürecinde yaptığı açıklamalar, benim için tatmin edici oldu. Şimdi bu açıklamaların icraata dökülme zamanı ve ben başkanın bu konuda başarılı olacağını düşünüyorum.

Bu haber toplam 3568 defa okunmuştur
Etiketler :