1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Seçim, bizi felç etmiştir”
“Seçim, bizi felç etmiştir”

“Seçim, bizi felç etmiştir”

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, mahkemelerin personel sıkıntısının ‘seçim yasaklarına takılacağına’ işaret etti

A+A-

Personel sıkıntısı ile ilgili olarak “Yüksek Seçim Kurulu şapkamı çıkarıp, Yüksek Mahkeme Başkanı şapkamı takarsam bu seçim, o konuda bizi felç etmiştir” ifadelerini kullanan Şefik, “Sınav tarihlerini ayarlamış olmasına rağmen, seçim olması bizi bu yönde çok olumsuz etkiliyor” dedi.

Ödül AŞIK ÜLKER

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, mahkemelerin ‘bina ve personel sıkıntısına’ ilişkin YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu, Kasım ayında ‘yeni personel’ beklerken, ‘seçim yasakları’ ile karşı karşıya kalınacağını belirtti.

Personel sıkıntısı ile ilgili olarak “Yüksek Seçim Kurulu şapkamı çıkarıp, Yüksek Mahkeme Başkanı şapkamı takarsam bu seçim, o konuda bizi felç etmiştir” ifadelerini kullanan Şefik, “Çünkü biz “yeni personel geliyor” diye bekliyorduk. Bize son verilen geçici işçiler, ikamet bölgelerinden uzakta çalışıyorlar, büyük zorluklarla Lefkoşa’ya işe geliyorlar. Yeni personel gelince onları bölgelerine iade etmeye gayret edeceğimize dair kendilerine söz verdim” dedi.

“Yeni istihdam, mevcutların terfileri seçim yasağına takılacak. Tümü ertelenecek”

Narin Ferdi Şefik’in ifadeleri şöyle:

“Kasım ayında yeni personelin gelmesini bekliyorduk ancak yeni istihdam, mevcutların terfileri seçim yasağına takılacak. Tümü ertelenecek. Personel taleplerimiz Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı’nda onaylanmış, Kamu Hizmeti Komisyonu da sınav tarihlerini ayarlamış olmasına rağmen, seçim olması bizi bu yönde çok olumsuz etkiliyor”. 

Binalar…

“Bina konusunda Planlama İnşaat Dairesi’nden bir projenin çıkması ve bütçeye bunun girmesi gerekir” diyen Şefik, Lefkoşa açısından, eski polis binalarının restorasyonun yapıldığını anımsattı, Şubat ayında tamamlanacağı bilgisini de paylaştı.

Başkan Şefik’in binalarla ilgili açıklamaları ise şöyle:

“Alt kata mukayyitlikler taşınacak, üst kısım da savcılığın olacak. Mevcut mukayyitliklerin olduğu yerler boşalınca, onları yargıç odası ve duruşma salonuna dönüştürmek için tadilat gerekecek. Bu da 2018 bütçesine girerse yapılabilecek.  

Girne’de postaya ait binanın üstünde asbest olan bir binamız var. Biz Planlama İnşaat Dairesi’nden bu konuda bir proje talep ettik. En son görüşmeden anladığım kadarıyla postanın binası tadil edildi, onun üstüne bir tadilat yapılması mümkün değil çünkü bina kaldırmaz. Asbestin kaldırılması ve bize o kompleks içerisinde başka bir bina inşa edilmesi gerekiyor. O da hem proje ister, hem bütçe ister...

Mağusa’daki mahkeme binası çok eskimiştir. Binanın tamamının boyanması ve camların değişmesi gerekir. Çünkü hâlâ 74 öncesinin ince camlarıdır. Bu da bütçe sorunudur. Orada bir de salon eksiğimiz vardır. Artık kütüphane eskisi kadar kullanılmadığı ve istediğimiz kararlara ve yayınlara bilgisayar üstünden ulaşabildiğimiz için, kütüphane de duruşma odasına dönüştürülecek. Bunun da 2018 bütçesine girmesini umuyoruz. Bunlarla ilgili talebimiz var”.

Lefke’de ihtiyacımız olan meblağ hem geçen sene, hem de önceki sene bütçede verildi ancak ihaleye tek şirket katılınca, o dönemki mevzuta göre iki kişinin katılması gerektiği için, ihale iptal edildi. İkinci defa ihale açıldı, kimse müracaat etmeyince yine kapandı. Bina konusunda rahatlayacağız çünkü Maliye ve Tarım Bakanlığı oradaki yerlerini bize devredecek, sadece posta orada kalacak. Boşalacak alana mahkeme salonu ve yargıç odası yapılması konusunda proje hazırlandı. Onun ihalesine çıkılıp tamamlanması söz konusudur. Mevcut mahkeme salonu, yargıç odası ve mukayyitlik çok tamirat istiyor. Örneğin dosya dolapları devrilmesin diye duvara monte edilmek durumunda kalınmıştır. Bunların da tamir edilmesi gerekir. Sonrasında, kaymakamlığa yeni bir bina yapıldığında, binanın üst katı da Mahkemenin olacak, o zaman çok rahatlayacağız. Ama bunlar süreç ister, hem projelerin hazırlanması, hem de bütçe olması lazım”.

 

 

Bu haber toplam 2325 defa okunmuştur
İlgili Haberler