1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Sanat Engel Tanımaz” yarışması jüri ve ödülleri açıklandı
“Sanat Engel Tanımaz” yarışması jüri ve ödülleri açıklandı

“Sanat Engel Tanımaz” yarışması jüri ve ödülleri açıklandı

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engellilerin başarılarını yansıtmak, yaşadıkları engellere ve sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Fotoğraf Yarışması’nda, Seçici Kurul başkanlığını eserleriyle dünyaca tanınan Kıbrıslı Fotoğraf Sanatçısı Hasan Hüseyin ya

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in engellilerin yaşadığı sıkıntıları ve başarı öykülerini konu alan fotoğraf yarışmasında Seçici Kurul başkanlığını dünyaca ünlü Kıbrıslı Fotoğraf Sanatçısı Hasan Hüseyin yapacak.
Yarışmada başarılı olan isimler, Hasan Hüseyin’le birlikte İstanbul’da çekim deneyimi fırsatı da yaşayacak. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, yarışmaya katılan ve sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar özel bir sergi organizasyonu ile tüm halkın beğenisine sunularak sanatçılar onurlandırılacaktır.
Kuzey Kıbrıs Turkcell “Sanat Engel Tanımaz” yarışmasının Seçici Kurul’unu ve yarışmanın ödüllerini açıkladı.
Seçici Kurul şu isimlerden oluştu:
Hasan Hüseyin (Fotoğraf Sanatçısı, Jüri Başkanı),  Hüseyin Özinal (Ressam), Aybars Karaatmaca (Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü), Ayhan Barış (Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Müdürü), Mehmet Nevzat Erdoğan (Fotoğraf Sanatçısı), Nurcan Namsoy (Kültür Dairesi Müdürü), Orkun Bozkurt (KKTC Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı)
Ödüller
Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, yarışma sonunda, her iki kategori için verilecek ödüller de duyuruldu.
Buna göre iki kategori için de, 1’ncilik ödülü Turkcell MaxiIQ Tablet, Hasan Hüseyin’le İstanbul’da çok özel bir çekim deneyimi; 2’ncilik ödülü Turkcell MaxiPRO 5; 3’ncülük ödülü için Turkcell MaxiPLUS 5, verilecek.

Son katılım tarihi: 15 Nisan
Yarışma, “Engelsiz Yürekler” ve “Denizleri Aşan Engelsiz Sporcular” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor. Birinci kategoride, “Kıbrıs'ta engelli olmak, engelleri sevgiyle aşmak” teması öne çıkarılırken; ikinci kategori Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın konu edileceği maç ve antrenman fotoğraflarına ayrıldı.
Her katılımcı toplamda en fazla dört eserle yarışmaya katılabilecek.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Sanat Engel Tanımaz” başlığı altında düzenlediği yarışmaya son katılım tarihinin 15 Nisan 2013 olduğu duyuruldu.
Eserler bir CD/DVD’ye kaydedilerek Kuzey Kıbrıs Turkcell Merkez Ofise ulaştırılabilecek. Detaylar ve yarışma şartnamesine de Kuzey Kıbrıs Turkcell’in resmi internet adresi olan kktcell.com sayfasından ulaşılabiliniyor.

Bu haber toplam 1890 defa okunmuştur
Etiketler : , ,