1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık çalışanları eylemde: "Sağlıkta şiddete hayır"
Sağlık çalışanları eylemde: "Sağlıkta şiddete hayır"

Sağlık çalışanları eylemde: "Sağlıkta şiddete hayır"

Hastane önünde gerçekleşen eyleme Hemşireler Birliği ve Tabipler Birliği de destek veriyor.

A+A-

Hekimler Sendikası (Tıp-İş), Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ve sağlık çalışanları geçtiğimiz gün Girne Akçiçek Hastanesi'nde bir sağlık görevlisinin darp edilmesini protesto etmek için bugün eylem yaptı.

Hastane önünde gerçekleşen eyleme Hemşireler Birliği ve Tabipler Birliği de destek veriyor. Eylemde 'Sağlıkta şiddete tahammül göstermeyeceğiz', 'Sağlık çalışanlarına şiddete hayır', 'Şiddet varsa hizmet yok', 'Çektiğimiz dert çok, anlayan yok', 'Sıra kimde?' gibi dövizler taşındı.

Taşcıoğlu: “Hastanelerde kolluk kuvvetleri olmalı”

TIP-İŞ Başkanı Mustafa Taşçıoğlu yaptığı açıklamada, olayın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen Sağlık Bakanı, Sağlık Bakanlığı temsilcisi veya hükümetten hiç kimsenin konuyla ilgilenip, darp edilen kişiler dair bilgi almadığını öne sürdü.

Bu olayın sağlık çalışanlarının maruz kaldığı ilk darp olayı olmadığını, son da olmayacağına dikkat çeken Taşçıoğlu, kolluk kuvvetlerinin hastanede olması gerektiğini ve sağlık çalışanlarına şiddette cezai yaptırımları artıracak yasal düzenlemelerin yapılmasının elzem olduğunu söyledi.

Taşçıoğlu, “Hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın tek gündemi seçimdir. Başka hiçbir konuyla ilgilenmemektedirler. Bu olayı burada bırakacak değiliz. Hükümet edenler, gerekli yasal tedbirleri alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Özgöçmen: “Katı kurallar çerçevesinde yasal düzenlemeler yapılmalı”

KTHES Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özgöçmen de konuşmasında, ülkede son zamanlarda şiddetin hiç olmadığı kadar yerleşmiş olduğuna dikkat çekerek, sağlık çalışanları olarak şiddeti asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

“Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve hükümet edenler, ılımlı değil katı kurallar çerçevesinde yasal düzenlemelerle birlikte bu konuyu ele almalıdır. Bu ülkede sağlık alanında şiddete son verilebilmesi adına gerekli cezai uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullanan Özgöçmen, özellikle eğlence mekanlarının fazla olduğu Girne bölgesindeki polis sayısının az olduğunu söyledi ve benzeri olayların yaşanmaması için Girne’deki polis teşkilatının güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

ee-024.jpg

sssss.jpg

CTP milletvekillerinden Dr. Sıla Usar Incirli ve Fazilet Özdefene de eyleme destek verenler arasındaydı.

jj-057.jpg

Hastane önünde toplanan kalabalık alkışlar ve sloganlar eşliğinde mahkeme önüne yürüdü.

 

yy-076.jpg

Tıp iş başkanı Mustafa Taşçıoğlu Sağlık Bakanlığı'nın konuya yeterli ilgiyi göstermediğini ve bakanlık yetkililerinin tek derdinin seçim olduğunu savundu

 

 

FOTOĞRAFLAR DERYA ULUBATLI

 

 

Bu haber toplam 2003 defa okunmuştur