1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Rüşvetle yurttaşlık’ soruşturmasına 1 tutuklu: Polis : Silahla ses kaydı aldı, gazeteye yolladı
‘Rüşvetle yurttaşlık’ soruşturmasına 1 tutuklu:  Polis : Silahla ses kaydı aldı, gazeteye yolladı

‘Rüşvetle yurttaşlık’ soruşturmasına 1 tutuklu: Polis : Silahla ses kaydı aldı, gazeteye yolladı

Polis olayla ilgili 53 yaşındaki K.B isimli kişiyi, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “özel hayatın gizliliği”, “şiddet kullanma tehdidi” ve “mülke tecavüz” suçlamasıyla tutukladı.

A+A-

‘Rüşvet karşılığında yurttaşlığa’ yönelik başlayan polis soruşturması derinleşti.

Polis olayla ilgili 53 yaşındaki K.B isimli kişiyi, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “özel hayatın gizliliği”, “şiddet kullanma tehdidi” ve “mülke tecavüz” suçlamasıyla tutukladı.

Polis Basın Subaylığı, isminin baş harfleri K.B olan kişinin, 26 Mayıs tarihinde saat 14:00 sıralarında, B.İ.’nin evine gittiğini, alacak verecek konusunu konuştukları esnada, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu silahı doğrultup şiddet tehdidinde bulunduğunu açıkladı.

Yapılan araştırmada K.B’nin daha sonra B.İ.’ye ait cep telefonuna vatandaşlık işlemlerini nasıl yaptığını anlattıran ses kaydını çektirip, kendi kullanımındaki cep telefonuna gönderdiğini kaydeden polis, bu kaydın bir gazeteye ait haber sitesinde yayınlanmasını sağlandığını tespit etti.

‘Rüşvet karşılığında yurttaşlık’ zanlısı mahkemeye çıkarıldı…

İş takipçisi ‘şikayetçi’: “Başıma silah dayadı, ses kaydı aldı”

‘Rüşvet karşılığında yurttaşlığa’ yönelik tutuklanan K.B mahkemeye çıkarıldı. ‘iş takipçişi’ şikâyetçi B.İ’nin,  basına da yansıyan ses kaydını, zanlının ‘silah kullanarak şiddet tehdidinde bulunduktan sonra’ kayıt ettirdiği beyan ettiğini mahkemeye aktardı.

Ses kaydını ‘başına silah dayayarak’ yaptırmış

İş takipçiliği yapan B.İ’yi silahla tehdit edip, 50 bin kişinin talimatla vatandaş yapılacağını söylettiği ve kaydı yayınlattığı ileri sürülen zanlı K.B  tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Ali Gencer, zanlı K.B’nin Kanunsuz Ateşli Silah Tasarrufu, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Şiddet Kullanma Tehdidi, Mülke Tecavüz suçlarıyla mahkemede olduğunu belirtti.

Polis, 28.05.2021 tarihinde Lefkoşa'da Yenibakış İnternet Haberciliği sitesi üzerinden yayınlanan haber ve ses kaydı ile ilgili olarak başlatılan tahkikatta, Lefkoşa'da sakin şikayetçi B.İ’yi tespit ettiklerini söyledi.

Şikâyetçi B.İ’nin,  ses kaydını zanlının kendisini silah kullanarak şiddet tehdidinde bulunduktan sonra kayıt ettirdiği ve kendi telefonuna messenger sosyal medya uygulaması üzerinden attırdığını ve bu ses kaydının da yayınlandığını beyan ettiğini mahkemeye aktardı.

Polis, ayni tarihte zanlı K.B’nin Düzova’da tespit edildiğini ve ikametgâhının Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen arama emri ile arandığını ancak adresinde yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şey tespit edilemediğini anlattı.

Polis, zanlının tasarrufunda bulunan cep telefonunun emare olarak alındığını ve zanlının derdest emri gereği tutuklanarak hücrelere yerleştirildiğini anlattı. Polis,  soruşturmanın yeni başladığını, incelenecek telefonlar alınacak kamera görüntüleri ve ifadeler olduğunu belirterek, bu aşamada zanlının serbest kalması halinde tahkikata olumsuz etki edebileceğinden soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

 

Bu haber toplam 2096 defa okunmuştur
Etiketler : , ,