1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Rus sanatçılardan muhteşem konser
Rus sanatçılardan muhteşem konser

Rus sanatçılardan muhteşem konser

Son etkinlik 15 Mart Cuma akşamı saat 17.30 da St.Petersburg Trio nun Lefkoşa Bedesten’de vereceği konserle gerçekleşecek.

A+A-


Rus vatandaşı sanatçılar Piyanist Rauf Kasimov, Çellist Pjotr Meshvinski,  Altoist Leonid Rabinovich, Violinist Natalia Meshvinski ve Violinist Emanuel  Meshvinski’nin  geçtiğimiz Cumartesi akşamı ‘’Otuz Yıl Sonra’’ adı altında verdikleri konser izleyenlerden büyük beğeni topladı. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümüne Pjotr Meshvinski ve  keman sanatçısı Natalia Meshvinski nin 11 yaşındaki oğulları Emanuel  Meshvinski de katıldı ve gösterdiği üstün performansla küçük violinist izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Emanuel piyanist Rauf Kasimov eşliğinde   Pjotr Tschaikowski‘nin eserini seslendirdi. Gecede St. Petersburg Trio nun Ludwig v. Beethoven’nin  Streichtrio c-Moll Op.9 adlı eserini seslendirmesinden sonra Rauf Kasimov, Pjotr Meshvinski,  Leonid Rabinovich ve Natalia Meshvinski Dmitri Schostakowitsch’nin  Klaviertrio e-Moll Op. 67 isimli eserini çaldılar.
Çok sayıda İngiliz ,Alman, Rus ve Azeri izleyicinin yanı sıra  yerli ve yabancı basın mensubunun katıldığı konserin ikinci bölümünde ise piyano için bestelenmiş en zor eserlerden biri olan Johannes Brahms’in    Klavierquartett c-Moll Op.60 eserini muhteşem bir performansla yorumlayan usta sanatçılar ayakta alkışlandılar. Tekrar sahne alan sanatçılar Brahms’in Rondo alla Zıngarese eseriyle konselerine son verdiler.
Kuzey Kıbrıs Kuşları ve Doğayı Koruma Deneği yararına gerçeklşeşen etkinlikte gecenin sonunda  Dernek Başkanı Martin Marancos sanatçılara birer teşekkür plaketi takdim etti.
Edinilen bilgiye göre ikinci  ve son etkinlik  15 Mart Cuma akşamı saat 17.30 da St.Petersburg Trio nun Lefkoşa Bedesten’de vereceği konserle gerçekleşecek. Cuma akşamki konserde St. Petersbur Trio  Pjotr Tschaikowski‘nin   Melodie Es-Dur Op.42 ,  Scherzo‘nun  c-Moll Op.12 ,  Maurice Ravel’in   Sonate pour Violon et Violoncelle,  A la mémoire de Claude Debussy,  Händel – Halvorsen‘ nin  Passacaglia ve Ludwig v. Beethoven’nin  Streichtrio c-Moll Op. 9 isimli eserlerini seslendirecek.
KUŞKOR yararına gerçekleşecek konserin biletleri 25 TL olup Lefkoşa- Girne Deniz Plaza‘dan ve konser gecesi girişten temin edilebilir.YD

Bu haber toplam 1777 defa okunmuştur
Etiketler : ,