1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Puan için savaşacaklar
Puan için savaşacaklar

Puan için savaşacaklar

K-Pet Süper Lig’de 5’inci hafta heyecanı bugün başlıyor. Maçların sonuçları merakla bekleniyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

BUGÜN ZORLU MAÇLAR
Lider zorlu deplasmanda: Mormenekşe-Yenicami
K-Pet Süper Lig’de günün en önemli maçlarından bir tanesi Mormenekşe Cemal Balses Stadı’nda oynanacak. Süper Lig’de lider konumda bulunan ve henüz yenilgi yüzü görmeyen Yenicami, lige bu sezon yükselen ve oynadığı futbolla otoriteler tarafından takdir toplayan Mormenekşe’ye konuk oluyor. Geçtiğimiz hafta derbi mücadelesinde Çetinkaya’yı mağlup ederek zirveye yerleşen siyah beyazlılarda hedef galibiyet. Mormenekşe ise geçen hafta doğu derbisinde ezeli rakibi Yeniboğaziçi’ne mağlup olmaktan kurtulamamıştı. Kırmızı yeşillilerde hedef Yenicami’yi Lefkoşa’ya puansız göndermek. Zorlu maçın hakemi Serkan Şimşek.

Hedefleri galip gelmek: Hamitköy-Serdarlı
Günün bir başka kritik maçında ise Hamitköy ile Serdarlı, Hamitköy Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Geçen hafta Gençlik Gücü’nü mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini alan Hamitköy, Serdarlı karşısında da üç puan alıp nefes almayı hedefliyor. K-Pet Süper Lig’de son sırada bulunan Serdarlı’da ise hedef bu maçtan galibiyetle ayrılıp ligin dibinden kurtulmak. Ligde henüz gol atma başarısı gösteremeyen ve oynadığı futbolla büyük bir hayal kırıklığı yaratan Mesarya temsilcisi, hem gol atıp rahatlamak, hem de galip gelip çıkışa geçmek istiyor. Hamitköy’deki maçta hakem Savaş Tilki görev yapacak.

Seri yakalamak istiyorlar: Mağusa TG-Y.Boğaziçi
K-Pet Süper Lig’de bugün oynanacak maçta Mağusa Türk Gücü ile Yeniboğaziçi takımları İskele Cumhuriyet Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Doğu derbisi özelliği de taşıyan bu maçta geçen haftayı galip kapatan iki takım da sahadan galibiyetle ayrılıp seriyi sürdürmek istiyorlar. Geçen hafta zorlu Serdarlı deplasmanından galibiyetle dönen ve ligin üçüncü sırasına yerleşerek dikkatleri üzerine çeken Mağusa Türk Gücü’nde hedef yoluna kayıpsız ilerlemek. Yeniboğaziçi ise geçen hafta ezeli rakibi Mormenekşe’yi tek golle geçip ligdeki ilk galibiyetini almıştı. Bu maçı da kazanıp orta sıralara çıkmayı hedefleyen Yeniboğaziçi haftayı karlı kapatma hedefinde. Zorlu maçın hakemi Fehim Dayı.

Bostancı’da zorlu maç: B.Bağcıl-Lefke
Ligde bugünün bir diğer önemli müsabakası da Güzelyurt’da oynanacak. Ligin iki güçlü ekibi Bostancı Bağcıl ile Lefke takımı kozlarını Bostancı Yakup Özorun Stadı’nda paylaşacak. Ligde geçen hafta Küçük Kaymaklı karşısında ilk mağlubiyetini alan Bostancı Bağcıl, Lefke karşısında galip gelip zirvedeki takımları takip etmek istiyor. Geçen hafta Doğan Türk Birliği karşısında geriye düşmesine rağmen maçı çeviren Lefke’de de bu zorlu deplasmandan yenilmeden ayrılmak ve üst sıralarda kendine yer bulmak. Sonucunun merakla beklendiği ve günün en önemli maçları arasında yer alan Bostancı Bağcıl-Lefke maçında hakem Mehmet Sezener düdük çalacak.

YARIN KRİTİK MAÇLAR

Çıkışa geçmek istiyorlar: Doğan TB - G.Gücü
K-Pet Süper Lig’de yarın da birbirinden zorlu maçlar oynanıyor. Ligde henüz aradıklarını bulamayan ve alt sıralarda bulunan Doğan Türk Birliği ile Gençlik Gücü takımları Girne 20 Temmuz Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Ligde üç haftadır galip gelemeyen ve geçen hafta da zorlu Lefke deplasmanında öne geçmesine rağmen yenilmekten kurtulamayan Doğan Türk Birliği, Gençlik Gücü’nü mağlup edip rahat bir nefes almak istiyor. Geçen hafta Hamitköy karşısında kötü bir futbol oraya koyan ve sahadan mağlubiyetle ayrılan Lefkoşa temsilcisi Gençlik Gücü’nde ise hedef maçtan galip ayrılıp galibiyet serisi başlatmak. Denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçecek maçta hakem Kerem Eran düdük çalacak.

Sonucu merakla bekleniyor: Çetinkaya – Cihangir
Ligde yarın oynanacak bir diğer maç da Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak. Çetinkaya ile Cihangir arasında gerçekleşecek müsabakada hangi takımın sahadan galip ayrılacağı merak konusu. Geçen hafta oynanan derbi maçında ezeli rakibi Yenicami’ye yenilerek ilk mağlubiyetini alan son şampiyon Çetinkaya, golcüsü Cedric’den yoksun olarak çıkacağı maçta Cihangir’i ağırlayacak. Sarı kırmızılılarda hedef bu maçtan galip ayrılmak. Geçen hafta kendi evinde Yalova’yı rahat bir oyunla mağlup eden ve ligin iddialı takımları arasında yer alan Cihangir’de de hedef Çetinkaya’yı mağlup edip ligde üst sıralarda yer almak ve galibiyet serisi başlatmak. Yarının en kritik maçları arasında yer alan Çetinkaya-Cihangir maçının hakemi Mehmet Malek.

Hedefler farklı: Yalova – K.Kaymaklı
K-Pet Süper Lig’de yarının bir diğer kritik mücadelesi ise Bostancı Fikri Karayel Stadı’nda Yalova ile Küçük Kaymaklı arasında oynanacak. Ligde henüz galip gelme başarısı gösteremeyen ve alt sıralarda yer alan ligin yeni ekibi Yalova 13 yıl sonra Küçük Kaymaklı’yı evinde ağırlıyor. Batı temsilcisinde hedef en kötü ihtimalle beraberlik alıp zorlu maçtan karlı ayrılmak. Yalova geçen hafta Cihangir karşısında kötü bir futbol oynayıp sahadan mağlup ayrılmıştı. Liderin en yakın takipçisi Küçük Kaymaklı’da da hedef sahadan mutlak galibiyetle ayrılıp Yenicami’nin olası puan kaybıyla zirveye yerleşmek. Geçen hafta Yalova’nın ezeli rakibi Bostancı Bağcıl’ı mağlup eden yeşil siyahlıların kazanmaktan başka çaresi yok. Bu zorlu 90 dakikada hakem Serkan Durmaz görev yapacak.

Bu haber toplam 1490 defa okunmuştur
Etiketler :