1. HABERLER

  2. YEREL YÖNETİM

  3. Pozitif vaka olduğu öğrenilen 3 işyeri kapatıldı
Pozitif vaka olduğu öğrenilen 3 işyeri kapatıldı

Pozitif vaka olduğu öğrenilen 3 işyeri kapatıldı

Lefkoşa Türk Belediyesi covid-19 denetimleri sürüyor. LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre 175 iş yeri  denetlenirken, pozitif vaka bulunduğu öğrenilen 3 işyeri kapatıldı.

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) covid-19 denetimleri sürüyor. LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre 175 iş yeri  denetlenirken, pozitif vaka bulunduğu öğrenilen 3 işyeri kapatıldı.

LTB Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi ekipleri iş yerlerinde yaptığı denetimlerde, Covid-19 virüsüne karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili uyarılarda bulunulup, buna uymayan iş yerlerinin kapatılması da dahil olmak üzere çeşitli yaptırımlar uyguluyor.

Şube bir yandan denetimlerini sürdürürken, bir yandan da devlet daireleri ile geçiş noktalarına yönelik günlük dezenfekte çalışmalarını düzenli olarak yapıyor.

LTB Halk Sağlığı Şubesi Ekipleri denetimlerinde, iş yerlerinin giriş ve çıkışlarda kayıt alınması, tüm iş yeri girişlerinde gelen kişilere el dezenfeksiyonu sağlayacak yönde tedbirlerin alınması, maske takılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması hususları ile çalışanların PCR testi kontrollerini de yapıyor.

175 iş yeri denetlendi 3 işyerinde pozitif vaka saptandı

Halk Sağlığı Şubesi ekipleri tarafından Covid-19 tedbirleri kapsamında 17 Aralık ile 22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde 49 market ve off-licence, 10 okul, 40 restoran, 35 kafe-bar, 7 fırın ve imalathane, 27 kuaför-berber, 2 spor salonu ile 5 galeri denetlendi.

3 iş yerinde pozitif vaka olduğunun öğrenilmesi ile birlikte söz konusu iş yerleri kapatıldı ve LTB ile Sağlık Bakanlığı ortak bir çalışma gerçekleştirerek, çalışanları pozitif çıkan iş yerlerine yakın yerlerde çalışan 66 kişiye de random test uygulandı. 

Dezenfekte çalışmaları sürüyor

LTB, Covid-19 virüsünün mart ayı itibarıyla ülkemizde görülmesi ile birlikte başlattığı dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, TC Elçiliği, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Araç Kayıt Dairesi, Terminal, Ledra Palace ile Kermiya geçiş noktaları, Araç Muayene Dairesi, İhtiyat Sandığı Dairesi, Sosyal Sigortalar Dairesi, Mahkemeler, Bandabuliya ve LTB binası günlük olarak dezenfekte ediliyor. 

Bu haber toplam 6822 defa okunmuştur
Etiketler : , ,