1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis: “Sahte pasaportla güneye geçmek isterken suçüstü yakalandılar”
Polis: “Sahte pasaportla güneye geçmek isterken suçüstü yakalandılar”

Polis: “Sahte pasaportla güneye geçmek isterken suçüstü yakalandılar”

Türkiye’de hazırlattıkları sahte Belçika kimliğini yanlarına alarak Kıbrıs’ın kuzeyine turist olarak gelen ve söz konusu sahte Belçika kimlik kartları ile güneye geçmek isterken tespit edilen iki kişi tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Türkiye’de hazırlattıkları sahte Belçika kimliğini yanlarına alarak Kıbrıs’ın kuzeyine turist olarak gelen ve söz konusu sahte Belçika kimlik kartları ile güneye geçmek isterken tespit edilen zanlılar G. A.ile Ş.A. tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Hüseyin Ergüleç, yaşananları aktardı. Polis, zanlılar G. A.ile Ş.A’nın sahte evrak düzenleme ve sahte evrakı tedavüle sürme suçuyla yargılandığını belirtti. Polis, zanlıların 27 Mart tarihinde Lefkoşa'da Kermiya geçiş noktasından güneye geçmek için gelen ve kuzeyde turist olarak bulunan TC uyruklu 44 yaşındaki G.A. ve TC uyruklu 52 yaşındaki Ş.A’nın sahte belde sunduklarını belirtti. Polis, zanlıların, tasarruflarında bulundurdukları ve Türkiye'de 3000 Euro para karşılığında temin ettikleri sahte Belçika kimlik kartlarını görevli muhaceret memuruna vererek tedavüle sürdüklerini anlattı.

Adı edilenlerin suçüstü tutuklandığını ve etki edebilecekleri tahkikatın tamamlandığını söyleyen Polis, zanlıların tutuklu yargılanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya, zanlıların bir ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1053 defa okunmuştur
Etiketler : ,