1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis 3 kişiyi ve eksik eşyaları arıyor!
Polis 3 kişiyi ve eksik eşyaları arıyor!

Polis 3 kişiyi ve eksik eşyaları arıyor!

Fellahoğlu Kuyumculuk’taki hırsızlık olayıyla ilgili tutuklanan zanlılara 3 gün ek tutukluluk alındı

A+A-

Didem MENTEŞ


Lefkoşa Yenikent’te faaliyet gösteren Fellahoğlu Kuyumculuk’tan 17 Mayıs tarihinde 2 kilo altın ve yaklaşık 60 adet kol saati çaldıkları iddiasıyla tutuklanan zanlılar H.M.B., İ.K., C.T. ve M.K. dün mahkemeye çıkarılarak aleyhlerine 3’er gün tutukluluk emri alındı. 

Olayla ilgili günlerdir geniş çaplı soruşturma yürüten polis ekipleri önceki gün ilk önce soygunu gerçekleştirdiği öne sürülen İ.K. (E-24) ve H.M.B. (E-22) ile soygun sonrası suç ortağı olduğuna inanılan C.T’yi (E-22) gözaltına aldı.  Ardından da çalıntı altınları satın aldığı tespit edildiği iddiasıyla M.K.(E-41) de tutuklanmış, olayda kullanılan araç ile çalıntı ziynet eşyaları ve saatlerin bir kısmı bulunarak emare olarak alınmıştı.

Tahkikat memuru şahadet verdi

4 zanlı dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Atilla Etkin ve zanlı H.M.B’nin avukatı ve diğer zanlılar şahsen mahkemede hazır bulundu.  Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak polis memuru Öjen Açıkada’yı mahkemeye tanık olarak dinletti. Açıkada, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

3 kişi daha aranıyor

Açıkada, 17 Mayıs’ta gece 3:56 raddelerinde Gönyeli Belediyesi Bulvarı üzerinde bulunan Hakan Fellahoğlu’na ait Fellahoğlu Kuyumculuk’a zanlılar H.M.B. ve İ.K’nin, NZ 047 plakalı siyah renk bir araçla gittiklerini söyledi. Açıkada, zanlıların işyerinin güneye bakan cam kısmına sert bir cisimle kırıp hasara uğrattıktan sonra,  içerisindeki ziynet eşyaları ve saatleri sirkat ederek, zanlı C.T.’ye gittiklerini ve daha sonra söz konusu eşyaları zanlı M.K.’den bozdurup para olarak temin ettiklerini açıkladı. Ziynet eşyalarının bir kısmının tespit edildiğini aktaran Açıkada, olayla ilgili tespit edilemeyen altınlar olduğunu ve bağlantılı 3 kişinin daha arandığını aktardı.

3 gün ek tutukluluk

Zanlıların gönüllü ifade verdiği aktaran Açıkada, zanlılarla ilgili soruşturmanın halen devam ettiği gerekçesiyle 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, meselenin ciddiyetine vurgu yapıp, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 3449 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler