1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Piyasada at eti olabilir'
Piyasada at eti olabilir

'Piyasada at eti olabilir'

Avrupa’da büyük bir panik yaratan “at eti skandalı” kaçak et konusunu yeniden gündeme getirdi. Hayvancılar güneyden gelen kaçak etler arasında at eti olabileceğini söylüyor

A+A-


Avrupa’da paniğe neden olan at eti skandalının güneye de sıçraması gözleri güneyden kuzeye gelen kaçak etlere çevirdi.  On beş gün önce güneyde yakalanan otuz ton at eti ile ilgili bilgi veren Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ülkeye gelen kaçak et içerisinde at etinin de olabileceğini söyledi.

İngiltere'de ilk önce Tesco’da ortaya çıkan at eti skandalından sonra, dünyada da birbiri ardına gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Burger King ve Nestle’nin de karıştığı at eti skandalına son olarak, dünyaca ünlü alışveriş devi İKEA’nın da girmesi, Avrupa’da ciddi bir kriz yaşanmasına sebep oldu.  On beş gün önce güneyde yakalanan otuz ton at eti ile ilgili bilgi veren Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ülkeye gelen kaçak etler içerisinde at etinin de olabileceğini söyledi. Hali hazırda önüne geçilemeyen kaçak et konusu ile birlikte at eti riskinin de ortaya çıkışı, güneyden kaçak olan getirilen etler ile ilgili farklı şüpheleri ortaya çıkardı. YENİDÜZEN, konu ilgili halkın endişelerini kasaplara taşıdı.

Ülkede yeterli denetim yok
Konu ile ilgili bilgi aldığımız kasaplar, ülkede kaçak etin önüne geçilmemesi ile birlikte; at eti ile ilgili bir sıkıntının henüz görülmediği bilgisini verdi. Ancak denetimlerin yeterli olmayışı nedeni ile at etinin de piyasaya sürülebileceğini ifade eden kasaplar, hükümeti et kaçakçılığı ile mücadeleye davet etti. Bu konuda bir de tavsiyede bulunan kasaplar, hükümete Kuzey ve güneydeki fiyatların eşitlenmesi yönünde bir yön çizilmesi gerektiğini vurguladı.

Tanju Konuralp’ın haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN’de

 

Bu haber toplam 2046 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,