1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. PAKETÇİ MOTOSİKLETİNİ ÇALDILAR!
PAKETÇİ MOTOSİKLETİNİ ÇALDILAR!

PAKETÇİ MOTOSİKLETİNİ ÇALDILAR!

Mağusa’da sirkat ettikleri motosikleti Girne’de sattıkları iddiasıyla tutuklanan 18 yaşındaki H.D ile 17 yaşındaki S.D dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da “Kriz Büfe” isimli işyerine ait paketçi motosikletini sirkat ederek Girne’de bir emanetçiye 300 TL karşılığında sattıkları iddiasıyla tutuklanan 18 yaşındaki zanlı H.D ile 17 yaşındaki zanlı S.D almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardırdan dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sirkat” ve “Sahtekarlıkla para temini” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı H.D ile S.D davaları görüşülünceye değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

 

Sabıka dosyaları kabarık…

Meselenin tahkikat memuru Löğmen Yücetürk, zanlı H.D ile S.D’nin 21 Ağustos tarihinde Yüksel Apartmanı önünde park halinde bulunan Behçet Demirtaş’a ait LJ 261 plakalı motosiklet ile motosiklet içerisinde bulunan  Emre Yapar’a ait KKTC kimlik kartını, sürüş ehliyetini, öğrenci ehliyetini, çalıştığı “Kriz Büfe” isimli işyerine ait post cihazını ve 1 adet makbuzu sirkat ettiklerini açıkladı. Zanlı H.D’nin 24 Ağustos tarihinde LJ 261 plakalı motosikleti kendisinin gibi göstererek Girne’de bir emanetçiye 300 TL’ye sattığının tespit edildiğini belirten Yücetürk, zanlı H.D ile S.D’nin ise 25 Ağustos tarihine Girne’de tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Yücetürk, zanlı H.D’nin benzer suçlardan dolayı 20 adet, zanlı S.D’nin ise yine benzer suçlardan dolayı 33 adet sabıkası olduğunu belirterek, zanlı H.D’nin 2017 yılı Nisan ayında, zanlı S.D’nin ise 2017 yılı Haziran ayında cezaevinden tahliye olduklarını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Yücetürk, her 2 zanlının da davaları görüşülünceye değin hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerini talep etti.

 

Tutuklu yargılanacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı H.D ile S.D’nin davaları mahkemece görüşülünceye değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1956 defa okunmuştur
Etiketler : ,