1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özker Hoca özlemle...
Özker Hoca özlemle...

Özker Hoca özlemle...

Anma törenine İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, HP Genel Başkanı Kudret Özersay, bazı bakan ve milletvekilleri katıldı.

A+A-

Eğitimci, siyasetçi, CTP Başkanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde de bulunmuş, Kıbrıs’ta barış mücadelesinden öncülerinden Özker Özgür ölümünün 16’üncü yıldönümünde de unutulmadı.

“İşçi sınıfının birliğine, yurdumuzun bütünlüğüne, toplumlarımızın kardeşliğine, siyasal eşitlik temelinde federal çözüme, her Kıbrıslının insan haklarına inandık, inanmaya devam ediyoruz” sözleriyle akıllara kazanan Özker Özgür için bu sabah Lefkoşa’daki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Saat 09:30’da başlayan anma töreninde Özker Özgür’le birlikte, 13’üncü ölüm yılında eşi Zehra Özgür de anıldı.

Anma törenine İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, HP Genel Başkanı Kudret Özersay, bazı bakan ve milletvekilleri katıldı.

oo-034.jpg

Saygı duruşuyla başlayan anma töreninde aileyi temsilen Özker Özgür'ün kızı Münevver Özgür babasına yazdığı mektubu okudu.

Anma töreninde AKEL temsilcileri de yer aldı.

ii-007.jpg

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, 16 yılda çok şeyin değiştiğini söyledi, birleşik Kıbrıs için sürdürdüğü mücadelesinin epeyi değişime uğrayarak, gerilediğini kaydetti.

Kıbrıs Türk toplumunun varlığının ve kimliğinin yok olmak üzere olduğunu ifade eden İzcan, " Bu mücadeleye inananlar aynı bayrak altında olmalı" dedi.

Erhürman: Mücadele bayrağını en önde taşıdılar

tt-080.jpg

 

Anma sırasında konuşma yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Özker Özgür’ün yaşamı boyunca sorunları cesaretle ortaya koyduğunu vurguladı. Erhürman, “Sorunları cesaretle ortaya koyduktan sonra, sorunların çözümlerinin gerçekleşmesi için her türlü bedeli göze alıp mücadele edenler de aslında bize bir miras bıraktı” dedi. “Neyi sormamız, nasıl çözmemiz, nasıl mücadele etmemiz gerektiğini konusunda bize yol gösterdi” diyen Erhürman, Özker Özgür ile Zehra Özgür’ün, mücadele bayrağını en önde taşıyanlardan ikisi olduğunu kaydetti. Özker Özgür’ün yaptıklarının, var oluş mücadelesinde bir ders kitabı niteliğinde olduğuna dikkat çeken Erhürman, “Yaşam kısa, mücadele uzun sürer. Onların verdiği mücadele yolumuzu aydınlatmayı devam ediyor. Anıları önünde bir kez daha sevgiyle ve saygıyla eğiliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Talat: Onların anılarını kendimize rehber etmeliyiz

ta-004.jpg

 

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da anma sırasında yaptığı konuşmada, Özker Özgür ile siyasi yaşamının çok büyük ölçüde örtüştüğünü belirtti. Sol harekete, demokrasi mücadelesine, ülkemizde yaşanan sıkıntıların aşılmasına, birlikte katkı koyduklarını vurgulayan Talat, “Birlikte çok uzun süre çalıştık. Özker Özgür ile Zehra Özgür, örnek bir ikili oluşturuyorlardı. Evlilik yaşamında da örnektiler. Sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Onların anılarını kendimize rehber etmeliyiz” dedi.

ozers-002.jpg

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Özker Özgür'ün kendisine çok şey öğrettiğini söyledi, Özgür ile birlikte eşinin saygı duyulan dürüst, düzgün bir kışı olduğunu kaydetti.

Sucuoğlu: “İnandığı yolda durmadan mücadele eden bir öğretmen”

ss-131.jpg

Törende konuşan Başbakan Faiz Sucuoğlu, Özker Özgür ile ölümünden bir süre önce tanışma fırsatı bulduğunu söyleyerek, Özgür ailesinin dürüst ve iyi bir aile ve Özker Özgür’ün inandığı yolda durmadan mücadele eden bir öğretmen olduğunu kaydetti. Sucuoğlu, Özker Özgür ile eşi Zehra Özgür’ün önünde saygı ile eğildiğini ifade ederek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından Özker Özgür ile Zehra Özgür’ün kabirlerine çiçekler bırakıldı.

o1-073.jpg

a1-134.jpg

a2-112.jpg

a3-062.jpg

 

Bu haber toplam 1877 defa okunmuştur
Etiketler : ,