1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Özersay: “Hava sahamızın ihlal edildiği doğru mu?”
Özersay: “Hava sahamızın ihlal edildiği doğru mu?”

Özersay: “Hava sahamızın ihlal edildiği doğru mu?”

HP Genel Başkanı Özersay, ABD savaş uçaklarının “KKTC” hava sahasını önceden bildirimde bulunmadan ve izin almadan ihlal ettiği yönündeki haberlerin doğu olup olmadığını sordu.

A+A-

Halkın Partisi (HP)  Genel Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ABD savaş uçaklarının “KKTC” hava sahasını önceden bildirimde bulunmadan ve izin almadan ihlal kullanmak suretiyle ihlal ettiği yönündeki haberlerin doğu olup olmadığını sorarak  “Cumhurbaşkanlığı’nın ve Dışişleri Bakanlığı’nın buna dönük bir protestosu ya da tepkisi oldu mu?” diye sordu.

Özersay, yaptığı yazılı açıklamada, ABD’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ne silah ambargosunu kaldırmakla yetinmeyeceği ve tatbikat gerekçesiyle hava sahası ihlali gibi hareketlerle Doğu Akdeniz bölgesinde gerginliği tırmandıracak eylemler içerisine girebileceği mesajı verdiğini vurgulayarak, “Bu konu gecikmeksizin Türkiye yetkilileriyle birlikte değerlendirilmeli ve bir duruş sergilenmelidir, fiilen bir tedbir alınmayacaksa bile protesto edilmelidir. Bu sessizlik sonradan başka ihlallere de kapı aralayabilir” uyarısı yaptı.

HP Lideri Özersay, 1960 Antlaşmaları çerçevesinde Birleşik Krallığın egemen üslere ilaveten Kıbrıs hava sahasını izin almaya gerek olmaksızın kullanım hakları da elde ettiğini anımsatarak “ancak bu durum ABD için geçerli değildir üstelik bizim kontrolümüzdeki bir bölgede otoritemizin yok sayılmasına, bunu yapan ABD de olsa sessiz kalınmamalıdır” dedi.

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur