1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Özelde sendikalaşmayı yayma adına adımlar atıldı”
“Özelde sendikalaşmayı yayma adına adımlar atıldı”

“Özelde sendikalaşmayı yayma adına adımlar atıldı”

Basın Emekçileri Sendikası’nın 20. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

A+A-

Basın Emekçileri Sendikası’nın 20. Olağan Genel Kurulu yapıldı. KTÖS Lokalinde gerçekleştirilen Genel Kurul, Murat Kanatlı divan başkanlığında, sekreterliğini Ömer Tatlısu’nun üstlendiği divanın oluşturulmasının ardından Basın-Sen Başkanı Canan Onurer’in konuşmasıyla başladı.
“Teknik aksaklıklar nedeniyle” toplantıya yetiştirilemeyen Mali Rapor’un 22 Temmuz’da Mali Genel Kurul yapılarak ele alınması oylanarak kabul edildi.
Faaliyet raporunun okunarak oylanmasının ardından da Basın-Sen yeni yönetim kadrosunu belirledi. Yönetim Kurulu’ndaki görev dağılımı daha sonraki bir toplantıda belirlenecek.
Basın-Sen yönetimi şu isimlerde oluştu:
“Öktem Emre, Evrim Kamalı, Serkan Soyalan, Ali Kişmir, Deniz Abidin, Çağdaş Öğüç, Ali Kurdoğlu, Afet İlban ve Nöber Gürtay”
Basın Sen Başkanı Canan Onurer konuşmasında, bugünkü (dünkü) genel kurula katılımın çok fazla olmadığını ancak kendisinin önceki toplantılardaki katılım azlığını bildiği için bu sayının kendisini umutlandırdığını söyledi.
Onurer, kendi döneminde yönetim Kurulu’nun iş değişiklikleri nedeniyle kısa bir sürede dağıldığını ve sendikanın profesyonel kadrosu olmaması nedeniyle çeşitli aksaklıklar yaşadıklarını anlattı.
Sendika kadrosunun kendi mesleklerinin yanı sıra sendikadaki görevleriyle de ilgilendiğini ve bu nedenle bir çok konuda gerektiği kadar hassas davranamadıklarını ifade eden Onurer, istedikleri şekilde ilgilenememelerinden dolayı TAK ve BRT’nin sendikadan kopmasının üzücü olduğunu belirtti.
Basın-Sen’in özelde sendikalaşmayı yayma adına bir dizi ziyaret gerçekleştirdiğini ve bu alanda olumlu adımlar attığını söyleyerek “yeterli miydi tabi ki değildi ancak hedefimize doğru az da olsa ilerleme sağladık” dedi.
Kıbrıs Postası’yla toplu iş sözleşmesi imzalayabilmelerinin bir başarı olduğuna işaret eden Onurer, bunun sadece sendikanın değil dirayetli çalışanların da başarısı olduğunu vurguladı.
Onurer, özelde sendikalaşma konusunda sonraki yönetimin çok daha başarılı olmasını temenni ederek, “umarım bizim attığımız adım bir domino etkisi yaratır” dedi.
Bu arada genel kurula Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu ve “Kıbrıs Gazeteciler Sendikası” yönetim kurulu üyesi Hristos Hristofides de katılarak dayanışmalarını belirtti.
(tak)

 

Bu haber toplam 2061 defa okunmuştur
Etiketler :