1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Önce 9 milyon nasıl silindi, kim ödeyecek onu söyleyin!”
“Önce 9 milyon nasıl silindi, kim ödeyecek onu söyleyin!”

“Önce 9 milyon nasıl silindi, kim ödeyecek onu söyleyin!”

“KIB-TEK’in alacağı 9milyon TL’nin bir otelin hesabından anlaşmalı hüküm yazdırılarak nasıl silindiği, kim tarafından ödeneceği, varsa suçlular için ne yapılacağının yazılı cevabını bekliyoruz. Bir ayı geçti cevap yok”.

A+A-

Meltem SONAY

‘Cratos’un 9 Milyonluk elektrik borcu, KIB-TEK’te krize döndü…

KIB-TEK Genel Müdürü Gürcan Erdoğan Demokrat Parti (DP) kanadının yönetim kurulu toplantılarına katılmaması nedeniyle, elektrik santrallerini çalıştıracak yakıtı alamayacak duruma geldiğini söylerken, Yönetim Kurulu Asbaşkanı Ersin Görsay ‘KIB-TEK’in alacağı 9milyon TL’nin bir otelin hesabından anlaşmalı hüküm yazdırılarak nasıl silindiğinin yanıtını’ beklediklerini açıkladı.

“ÖNCE 9 MİLYONLA İLGİLİ YANIT”

KIB-TEK Yönetim Kurulu Asbaşkanı Ersin Görsay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile KIB-TEK Müdürü Gürcan Erdoğan’ın, ‘Yönetim Kurulu DP kanadının yakıt ihalesi için imza vermediği’ iddialarına yanıt verdi, “ÖNCE 9 MİLYONLA İLGİLİ YANIT” istedi.

KIB-TEK Yönetim Kurulu Asbaşkanı Ersin Görsay, “KIB-TEK’in alacağı 9milyon TL’nin bir otelin hesabından anlaşmalı hüküm yazdırılarak nasıl silindiği, kim tarafından ödeneceği, varsa suçlular için ne yapılacağının yazılı cevabını bekliyoruz” diye sordu.

 Bir ay süredir yanıt beklediklerini ifade eden Görsay, “Yazılı bu cevap geldiği takdirde hemen toplanalım. Gerisi spekülasyon” ifadelerini kullandı. 
“Devletin yüceltilmesine katı koyacak bir yaklaşımda hep olduk, hep olacağız” diyen Görsay, halkı huzursuz etmeye yönelik çabaların hiçbir şeye hizmet etmeyeceğine işaret etti.

İşte KIB-TEK Yönetim Kurulu Asbaşkanı Ersin Görsay’ın açıklamaları:

“1.Devlet neden KIB-TEK’te sorun olduğunu biliyor. Yazılı kapalı zarfta ekleri ile birlikte sundum. 
2. KIB-TEK basın aracılığı ile tartışma malzemesi yapılması doğru değil.
3. KIB-TEK ihtiyacı olan her kararı sirküle olarak kontrol edip imzalamaya hazır olduğumuzu bir ay kadar önce yazılı olarak bildirdik. Kimsenin endişe etmesine gerek yok.
4. Sıkıştıkları her konuda kurum önünü 7 gün 24 saat açmaya hazırız. Gündemli toplantı şimdilik yapamayız. Neden mi?
5. KIB-TEK in alacağı 9milyon TL’nin bir otelin hesabından anlaşmalı hüküm yazdırılarak nasıl silindiği, kim tarafından ödeneceği, varsa suçlular için ne yapılacağının yazılı cevabını bekliyoruz . Bir ayı geçti cevap yok.
6. Yazılı bu cevap geldiği takdirde hemen toplanalım. Gerisi spekülasyon.” 

Müdür ‘DP Kanadı yüzünden elektriksiz kalmışız’ demişti!..

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Genel Müdürü Gürcan Erdoğan Kıbrıs Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Demokrat Parti (DP) kanadının yönetim kurulu toplantılarına katılmaması nedeniyle, elektrik santrallerini çalıştıracak yakıtı alamayacak duruma geldiklerini söylemiş ve ülkenin elektriksiz kalma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtmişti.

Erdoğan, yakıt sözleşmesinin 18 Şubat 2017’de bittiğini ve sözleşme gereği, yakıt alımını iki ay daha uzatabildiklerini ancak 18 Nisan 2017 tarihine kadar ihaleye çıkıp, yeni sözleşmenin imzalanamaması halinde santrallerin susacağını ifade etti.

DP kanadının bir aydır yönetim kurulu toplantılarına katılmaması nedeniyle yakıt da dahil olmak üzere birçok projenin sekteye uğradığını savunan Erdoğan, büyük sıkıntı içerisinde olduklarını açıklamıştı.

 

Bu haber toplam 7541 defa okunmuştur
Etiketler : ,