1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ölümlü kaza yargıda
Ölümlü kaza yargıda

Ölümlü kaza yargıda

Türkeli kavşağında, Pazartesi günü meydana gelen ve üç kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin ise ağır yaralandığı kaza ile ilgili ilk duruşma dün görüldü.

A+A-

Tanju KONURALP
Türkeli kavşağında, Pazartesi günü meydana gelen ve üç kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin ise ağır yaralandığı kaza ile ilgili ilk dava dün, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüldü. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzur unda görülen davada, Savcılık Makamını Emine Taşkın temsil ederken, Çiğdem Altınfincan’ın Savunmasını ise Avukat Süleyman Dolmacı üstlendi. Mahkeme, savunma tarafının gerekli belgeleri hazırlaması adına, 28 Ocak tarihine ertelendi.
 

Teminat görüşmesi için ileri tarih talebi
Savunma adına ilk konuşmayı yapan Avukat Süleyman Dolmacı, zanlı Çiğdem Altınfincan’ın, kaza sonrasında önce Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi ve daha sonra ise Yakın Doğu Hastanesi acil servislerinde müşahede altına alındığını ve tedavi süreci nedeni ile Altınfincan ile direk temasta bulunamadığını belirtti. Altınfincan’ın bir kolunun kırık ve elinde de dikişlerinin bulunduğunu belirten Dolmacı, zanlının ayakta durmakta zorluk çektiğini, ayrıca doktorlarından da gerekli raporların henüz alınamadığını, bu sebeple teminatla ilgili olarak görüşmenin başka bir tarihe alınmasını talep etti.
 

28 Ocak’a kadar cezaevinde bekleyecek
Savcılık Makamı adına Emine Taşkın ise zanlı Çiğdem Altınfincan’ın davasının görülünceye kadar, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde tutuklu olarak kalması talebinde bulundu. Tarafları dinleyen Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, meselenin ciddi bir mesele olduğunu ve sağlıklı bir duruşma yapılabilmesi için süre gerektiğini belirterek, davanın 28 Ocak tarihine ertelenmesi ve Altınfincan’ın davalarının görülünceye kadar, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalması emrini verdi.

Bu haber toplam 4495 defa okunmuştur
Etiketler : ,