1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Okulları ‘Kapatma değil birleşme’!
Okulları  ‘Kapatma değil birleşme’!

Okulları ‘Kapatma değil birleşme’!

Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, KTÖS’ün bazı okulların kapatılacağı yönünde yaptığı açıklamayla ilgili YENİDÜZEN’e konuştu:

A+A-

Didem MENTEŞ

Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın bazı okulların kapatılacağı yönünde yaptığı açıklamalar reddederek, “külliyen yalan” yorumunda bulundu.

YENİDÜZEN’e konuşan Özdemir Berova, projeler kapsamında yeni okul yapılması gerekirse yapılacağını, birleştirilmesi gereken okullar olursa da birleştirileceğini söyleyerek, okulların kapatılmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

“Birleştirme ihtiyacı varsa birleştirilecek”

“KTÖS’ün yaptığı açıklama inanılmaz bir yalan” diyen Berova, KTÖS’ün eğitim adına böyle bir denetime sahip olduğunu düşünmediğini belirterek, sendikanın isimlerini açıklamış olduğu okulların kapatılacağına yönelik düşüncenin nereden çıktığını bilemediğini söyledi. Bayraktar Ortaokulu’nun yeniden yapıldığını, Erenköy Okulöncesi ve Anasınıfı’nın Eylül ayında açılacağını kaydeden Berova, “bir planlama neticesinde okul ihtiyacı varsa okul, birleştirme ihtiyacı varsa birleştirme yapılacaktır. Ama sendikanın okulları kapatacağız açıklaması külliyen yalandır” dedi.     

“İki bölgeye Anadolu lisesi yapılması düşünülüyor”

Berova, Girne bölgesine yeni okul yapılması yönündeki açıklamalarla ilgili de şunları söyledi: “Sendikanın söylemleri var ama biz Girne bölgesi için sene başında bir proje üretmiştik. Bölgeyi ayaklandırdılar ama çok da kabul görmedi. Bu proje hayata geçseydi, ilköğretim açısından büyük bir açılım olacaktı. Çatalköy taraflarındaki karkası hazır okul binasının da tekrardan yapılıp, hayata kazandırılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Girne’ye ve Mağusa’ya birer Bülent Ecevit Anadolu Lisesi müfredatını öngören birer Anadolu lisesi açmayı düşünüyoruz”

“Öğrenci dağılımının dengeli şekilde yapılması gerekiyor”

Lefkoşa bölgesinde ise bazı ilkokullarda aşırı öğrenci yüklenmesi varken bazı okullarda da azlık olduğunu söyleyen Berova, bunların dengeli bir şekilde planlaması yapılması gerektiğini aktardı. Berova, Lefkoşa’da hizmet veren tüm okullarda hizmet kalitesi hepsinin birbirinden değerli olup, eğitim kadroları bakımında da tam yeterli olduğunu ifade etti.

KTÖS’ün açıklaması

Hatırlanacağı üzere KTÖS, Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın bazı okulları kapatmak ve birleştirmek istediğini belirterek, bu tip girişimleri “kabul etmeyeceklerini” açıklamıştı.

Açıklamada; “Son dönemde adı kendi yakınlarına menfaat sağlamakla ve arazi dağıtmakla anılan UBP-DP hükümetinin, arazi değeri ölçülemeyecek kadar kıymetli olan Gazi İlkokulu ve Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu’nu kapatarak arazileri kime peşkeş çekeceğini merak ediyoruz? Kendi seçim bölgesi olan Girne’nin tamamında öğrenci nüfus yoğunluğunu görmezden gelen Özdemir Berova, eğer bu yıl Girne’ye yeni okul inşa ettiremezse, çocukları eğitimsiz bırakan bakan olarak da tarihe geçecektir. Özdemir Berova’nın Yedidalga İlkokulu, Gemikonağı Erdal Abit İlkokulu, Serhatköy İlkokulu, Zümrütköy İlkokulu, Tepebaşı İlkokulu, Çamlıbel İlkokulu, Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi, Lefkoşa Özel ve İş Eğitim Merkezi, Büyükkonuk İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu, Gazi İlkokulu, Canbulat İlkokulu ve Kaplıca İlkokulu’nu kapatacağı veya birleştireceği yönünde kendi başına girişim başlatmasını kabul etmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatırız.”
Maviş, okulların kapatılmasını önlemek adına mücadele edeceklerini belirterek, okulların kapatılmasını değil, yaşatılmasını ve daha çok okul yapılmasını istediklerini kaydetti

 

 

 

Bu haber toplam 2400 defa okunmuştur
İlgili Haberler