1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğrencilere ‘yurdu hemen boşaltın’ paniği
Öğrencilere ‘yurdu hemen boşaltın’ paniği

Öğrencilere ‘yurdu hemen boşaltın’ paniği

Mağusa ve Güzelyurt bölgelerinden öğrenciler, kaldıkları KYK yurtlarından ‘ansızın’ çıkarıldı.

A+A-

Mağusa ve Güzelyurt bölgelerinden öğrenciler, kaldıkları KYK yurtlarından ‘ansızın’ çıkarıldı.

Girne Limanı’na giderek adeta isyan eden öğrencilerin görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. Öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sağladığı KYK yurtlarında kalıyordu.

YENİDÜZEN’e konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, “Yurtları hemen boşaltın ve adayı terk edin denilmiş öğrencilere. KYK yurtları. Çocuklar can havli ile limana yığılmış. Olası fırsatçılığa karşı Ekonomi Bakanlığı Ticaret Dairesi de takipte” şeklinde açıklamada bulundu.

Atakan, mağdur olan öğrenciler için bu akşama bir feribot seferi ayarlandığını kaydetti. Öğrencilerin, virüs nedeniyle endişeli olduğu da görüntülerde yer alırken, "Kıbrıs'ta utanç var" sloganları atıldığı duyuldu.


“Seyahati karşılayacak paramız da, kalacak yerimiz de yok”

Öğrenciler, sosyal medya ağlarında paylaşımlarda bulunarak seslerini duyurmaya çalıştı. KKTC ODTÜ’de eğitim gören Doğa Özgüvendik, facebook’ta çağrıda bulunarak: “Biz Güzelyurt’ta Refika Öğretmen Kız Yurdu’nda kalıyoruz, 80’den fazla öğrenciyiz. Bugün uçuşlarımız iptal edildi. 23 Mart itibariyle de yurdumuzun kapatılacağı söylenildi. 22 Mart’ta Mersin’e gemi ile gidebileceğimizi ancak seyahat ücretini bilmediklerini de söylediler. Hepimizin maddi gücü buna uygun değil. Şu anda ne evimize dönebiliyoruz, ne de burada kalabiliyoruz” diye paylaşımda bulundu.

Bu haber toplam 6509 defa okunmuştur
Etiketler : ,