1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Öğrenciler ve turistler için cazibe merkezleri yaratacağız'
'Öğrenciler ve turistler için cazibe merkezleri yaratacağız'

'Öğrenciler ve turistler için cazibe merkezleri yaratacağız'

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet dün Lefke bölgesine gezi düzenledi.

A+A-

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet dün Lefke bölgesine gezi düzenledi. Kalabalık bir heyetle bölgeye giden CTP’li ekip gün boyu süren ziyaretlerde yurttaşarla bir araya geldi. Belediye ve Kaymakamlık’ın da ziyaret edildiği etkinlikte yetkililerden ilçedeki çalışmalar konusunda bilgi alındı. Gemikonağı sanayi bölgesini de gezerek bölge esnafı ile bire bir görüşmeler gerçekleştiren partili heyet, Aplıç Kapısı’nın açılış çalışmalarını ve bölgedeki maden çıkarılan tepeleri inceledi. CMC’nin maden çıkardığı Kırmızı Uçurum olarak bilinen tepe gözlemlenirken, Rum tarafında kalan Fugasa Tepesi’nde özel bir şirketin siyanürle altın çıkarmak için izin aldığı ve iki toplumun çevrecilerinin bu konuyu görüşmek üzere görüşmeler yaptığı öğrenildi.  CTP’nin yeni dönem politikalarını ve bölge için planlarını paylaşan Genel Başkan Erhürman, Lefke’nin ilçe olmasının gereklerinin yerine getirilmesi için atılması gereken birçok adım olduğunu belirtti. Erhürman ziyaretlerinde bölgesel kalkınma ile üretimin önemine ve kooperatifleşmeye değindi.

t2-001.jpg

ERHÜRMAN: LEFKE’Yİ KALKINDIRMANIN YOLLARINI BULMALIYIZ

Ziyaretlerdeki konuşmalarında Lefke’nin özel durumu üzerinde duran Erhürman, burada 11 bin civarında nüfusa karşılık yaklaşık 11 bin öğrenci olduğunu yani hemen hemen bir kişiye bir öğrenci düştüğünü, bunun bölgenin kalkınmasına bir katkısı olması gerektiğini söyledi. Lefke’de sokakların boş olduğunu, esnafın iş yapamamaktan şikayet ettiğini kaydeden Erhürman, “Lefke’nin kalkındırılmasının yolu bulunmalı. Lefkoşa’nın surlar içi bölgesine benzetilebilecek eski Lefke, öğrenciler için cazip hale gelebilmeli. Lefke’de öğrencilerin tercih ettikleri lokantaların, kafelerin, kültürel mekanların açılması teşvik edilmeli. Öğrencilerin de turistlerin de Lefke’nin doğal güzelliklerinden, tarihi ve kültürel mirasından, tarım ürünlerinden, denizin sunduğu olanaklardan yararlanmasını teşvik edecek girişimler yapılmalı. Bölgedeki Osmanlı konakları korunmalı ve turizme kazandırılmalı” dedi. Kentte öğrenciler ve turistler için cazibe merkezleri yaratılması gerektiğini belirten Erhürman, CTP olarak her zaman yardıma hazır olduklarını, kendileri için Lefke ve Karpaz’ın çok önemli olduğunu ve bu bölgelerde alternatif turizmi planlı bir şekilde hayata geçireceklerini kaydetti. Erhürman, “Buraları da yitirirsek alternatif turizm için, turizmi çeşitlendirmek, on iki yaymak için elimizde olan önemli bir potansiyeli geri döndürülemez biçimde kaybetmiş ve gelecek kuşakların haklarından çalmış oluruz” dedi.

t3.jpg

KAYMAKAM ÇORBA: LEFKE’NİN İLÇELEŞMESİNİ TAMAMLAMASI BİR YILI GEÇER

Lefke Kaymakamı Halil Çorba ise Lefke’nin tam anlamıyla ilçe olabilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu, sorunları yavaş yavaş çözebileceklerini söyledi. Tarihi eser niteliğinde olan yapıların kamuya ait hale getirilmesi için restorasyon ve daha birçok çalışma gerektiğini kaydeden Çorba, “Lefke halkı, geçmişten beri burası bir ilçeymiş gibi yaşıyordu. Bu konuda büyük özveri gösterdiler. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Yavaş yavaş her şey olacak. Eğer hedef Lefke’yse, eğer hedef burayı ilçe yapmaksa ilçenin başında bulunan en büyük kurumlar olan belediye ve kaymakamlığın sıkı bir birliktelik içinde hareket etmesi gerekiyor. Birbirimizi farklı düşünmek mümkün değil” dedi. Bir iki aya kadar işleri yoluna koyup toparlanacaklarını belirten Çorba, Lefke’nin tekrardan tam anlamıyla bir ilçe olmasının bir yılı aşacağını söyledi.

t1-001.jpg

AZİZ KAYA: LEFKE BELEDİYESİ GÜÇLENDİ

Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya ise konuşmasında göreve geldiği günden itibaren bölgede yaşama geçirdiklerini paylaştı. İlk olarak Lefke’nin cittaslow şehirler arasına girmesi için ekibiyle birlikte çok çaba harcadıklarını aktaran Kaya, amaçlarına ulaştıklarını ve Lefke’nin geleceği için çok önemli bir adımı atmış olduklarını kaydetti. Kaya ayrıca bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınması için ortaya koydukları projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirterek belediyenin mali sorunlarını da aşmaya çalıştıklarını söyledi. Düne göre daha güçlü bir Lefke yarattıklarını vurgulayan Kaya son olarak Lefke’nin geleceği için atılacak adımlarda belediyenin tüm imkanları ile desteğe hazır olduğunu ifade etti.

 

Bu haber toplam 2137 defa okunmuştur
Etiketler : , ,