1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. “Nikolas Skuridis dediğini yaptı…”
“Nikolas Skuridis dediğini yaptı…”

“Nikolas Skuridis dediğini yaptı…”

YENİDÜZEN’in manşetine taşıdığı Taşınmaz Mal Komisyonu’nun (TMK) kararıyla Kozanköy’deki arsası kendisine iade edilen Kıbrıslı Rum Nikolas Skuridis, Rum basınında…

A+A-

Yaptırdığı 492 metrekarelik eve yerleşen skuridis, kendisini eleştiren rumlara “cesaret edip gelsinler ve rüyalarını gerçekleştirsinler” dedi
 

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun (TMK) Kozan’daki arsasını iade etme kararı verdiği Nikolas Skuridis’in Lapithiou/Kozanköy’deki evi YENİDÜZEN’in manşetinden adanın güneyine de taşındı.
79 yaşındaki Kıbrıslı Rum’un, proje ve inşaatını Kıbrıslı Türk mimar ve müteahhitlere yaptırdığı evini bitirdiği,  bir buçuk aydır da evinde yaşadığı haber verildi. 
Alihtia “Nikols Skuridis Dediğini Yaptı… Evine Yerleşti”  başlığıyla aktardığı haberinde, Skuridis’in “şimdilik  sürekli tak başıma kalıyorum. Karım (güneye) gidip geliyor. Hafta sonları üç çocuğumuz ve torunlarımız da geliyor. Kıbrıslı Türkler ile hiçbir sorunumuz yok. Bizi çok iyi karşıladılar. Doğduğum yerde ölmek istiyorum” dediğini aktardı.
Gazete; Skuridis’in 492 metrekarelik evinde geçen hafta “geri dönüş partisi” düzenlediğini ve partiye, komşularının ve ev inşaatında kendisine yardımcı Kıbrıslı Türklerin de katıldığını yazdı.
Habere göre “Kıbrıslı Türk dostlarım, dilimizi bildikleri için  bana yardım etti. İlk başta tepkiler vardı ama sonra özür dilediler” diyen Skuridis, güneydeki kimi tepkilere de şu sözlerle cevapladı:
“Hepsine cevabım, cesaret edip gelsinler ve onlar da rüyalarını gerçekleştirsinler. Herkes benim yaptığım gibi yaparsa güneyde daha çok Kıbrıslı Rum olacak. Geri dönmemden dolayı çok memnunum. Burası doğduğum yer. Penceremi açıyor ve  çocukken oynadığım tepeleri, dağları görüyorum. 34 yıl köyümde yaşadım, şimdi de yaşıyorum.  Uyandığımda kuşların ve tavukların sesini duyuyorum. Çok iyi hissediyorum.” 
 

Karaağaçlılar buluştu

Aynı gazete “Pelatuşa… Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin Beraberlik Bayramı” başlıklı haberinde ise “Pelatuşa” (Karaağaç) Muhtarlığı’nın Sinema Kulübü-Panikos Hrisanthu Kıbrıs Film Kütüphanesi’nin işbirliği ve Karaağaç kökenli Kıbrıslı Türkler ile orada yaşayan Rumların katılımıyla dün akşam “Beraberlik Bayramı” düzenlendiğini yazdı.
Habere göre iki toplumlu koro tarafından şarkı söylenen ve şiirlerin okunduğu etkinlikte  konuşan köy muhtarı Andreas Savvas, eskiden Kıbrıslı Türk köyü olan Karaağaç’ta yaşayan 100 Kıbrıslı Türk ailenin Kuzey’e 1974’te değil 75’te göç ettiğini, (dün akşamki) buluşmalarının Kıbrıslı Türkler ve Rumlar arasında iletişim koridoru oluşturmak ve birliktelik, dostluk ve dayanışma mesajı vermek olduğunu söyledi. 

Bu haber toplam 3165 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler