1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘NEFESİM KESİLDİ’ DEDİ, CAN VERDİ
‘NEFESİM KESİLDİ’  DEDİ, CAN VERDİ

‘NEFESİM KESİLDİ’ DEDİ, CAN VERDİ

Doğumdan sonra hayatı kaybeden iki çocuk sahibi Elçin Kuruoğlu, dün son yolculuğuna uğurlandı, YENİDÜZEN’e konuşan eşi İsmail Kuruoğlu yaşananlara inanmakta güçlük çektiğini anlattı.

A+A-

Doğumdan sonra hayatı kaybeden iki çocuk sahibi Elçin Kuruoğlu, dün son yolculuğuna uğurlandı, YENİDÜZEN’e konuşan eşi İsmail Kuruoğlu yaşananlara inanmakta güçlük çektiğini anlattı.

​​​​​​​

Fehime ALASYA

Doğumdan 48 saat sonra aniden fenalaşarak hayatını kaybeden, iki çocuk sahibi anne Elçin Kuruoğlu, dün son yolculuğuna uğurlandı…

Mağusa’da Başman Doğum Kliniği’nde 20 Kasım’da sezaryen operasyonla doğum yapan ve doğumundan 48 saat sonra hastaneden taburcu olmaya hazırlanırken hayatını kaybeden 38 yaşındaki Elçin Kuruoğlu, dün sonsuzluğa uğurlandı.

Elçin Kuruoğlu'nun cenazesi dün İsmail Paşa Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Mağusa Kabristanlığı’na defnedildi. 

Ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verilen anne Elçin Kuruoğlu’nun uzun yıllar ailesiyle birlikte Geçitkale köyünde ikamet ettiği ve oradan Mağusa’ya taşındıkları öğrenilirken, ev hanımı olduğu ve çocuklarıyla ilgilendiği ifade edildi.

Mağusa’da Karakol bölgesinde yaşam süren ailede baba İsmail Kuruoğlu’nun Petek Pastanesi’nde uzun yıllardır çalıştığı öğrenildi.

İsmail Kuruoğlu “Kliniğe devlet hastanesinden 2 tane ambulans geldi. Birçok doktor ve hemşirenin ona müdahale ettiğini gördüm.  İlk müdahaleyi orada yaptılar, ardından 10, 12 dakika sonra götürdüler.  O sırada ben elini tuttum, eli soğuktu, çok soğuktu…”

Acılı eş YENİDÜZEN’e konuştu

Acılı eş, doktor Mehmet Başman’ın uzun yıllardır eşinin doktoru olduğunu ve hiçbir sorun yaşamadıklarını belirtti.

“Doktor veya hastane ile ilgili herhangi bir soruşturma açar mıyız, açmaz mıyız, inanın bunları düşünemiyoruz, düşünecek durumda değiliz” diyen Kuruoğlu, konuyu yargıya taşıyıp taşımayacağı konusunda kararsız olduğunu belirtti.

“Doktor bizim yıllardır aile doktorumuz, tüm ailemiz ona gidiyor, bizim de diğer iki çocuğumuz onun elinde doğdu, ne yapacağımızı bilemiyoruz.  Yukarıda Allah var, kimseyi karalamayı istemeyiz…”

Eşini kaybettiği gün yaşananları YENİDÜZEN’e anlatan Kuruoğlu, “Kliniğe devlet hastanesinden 2 tane ambulans geldi. Birçok doktor ve hemşirenin ona müdahale ettiğini gördüm.  İlk müdahaleyi orada yaptılar, ardından 10, 12 dakika sonra götürdüler.

O sırada ben elini tuttum, eli soğuktu, çok soğuktu…” dedi.

“Doktor veya hastane ile ilgili herhangi bir soruşturma açar mıyız, açmaz mıyız, inanın bunları düşünemiyoruz, düşünecek durumda değiliz” diyen Kuruoğlu, konuyu yargıya taşıyıp taşımayacağı konusunda kararsız olduğunu belirtti.

Minik bebeğin sağlık durumu iyi

Eşinin diğer iki çocuğunu normal doğum yaparak dünyaya getirdiğini, üçüncü çocuğu için de normal doğum hazırlığında oldukların ifade ederek, bebeğin anne karnında ters olduğu ve normal doğum için riskli olabileceği nedeniyle sezaryen doğuma alınmasına karar verildiğini kaydetti.

Kuruoğlu,4 gün önce doğan bebeklerinin de sağlığının iyi olduğunu kaydetti. 

“Hem anneye çok üzülüyoruz hem de üç çocukla ne yapar diye düşünüyoruz…”

Acılı eş İsmail Kuruoğlu’nu bir an olsun yalnız bırakmayan ve cenazede oldukça üzgün olduğu gözlemlenen Petek Pastanesi Direktörü Mehmet Demirci,  “İsmail en beyefendi elemanlarımızdan birisi, olanları duyunca çok üzüldük, inanamadık… 14 yılı aşkındır evlilikleri var ve İsmail çok uzun zamandır yanımızda görev yapıyor. Yaşananlara inanmakta güçlük çekiyoruz, hem anneye çok üzülüyoruz hem de üç çocukla ne yapar diye düşünüyoruz…

İsmail’in annesi Türkiye’de ve yaşlı, çocukların anneannesi de rahmetlik oldu, sadece dedeleri ve iki dayıları yanlarında, ne yaparlar diye üzülmekten kendimizi alı koyamıyoruz.

Yaşananlara çok ama çok üzüldük”

Elçin Kuruoğlu’nun kardeşi Ersan Güven: “Aniden nefesim kesildi demiş ve bir anda fenalaşmış… Ciğerine pıhtı attığı söyleniyor, herhalde öyledir çünkü hiçbir rahatsızlığı yoktu. Her şey normaldi”

“Aniden nefesim kesildi demiş ve bir anda fenalaşmış…”

Hayatını kaybeden Elçin Kuruoğlu’nun abisi Ersan Güven de yaşananlara anlam vermekte zorlandığını söyledi.

Oldukça bitkin görünen Ersan Güven, iki erkek, biri de kız olmak üzere üç kardeş olduklarını anlattı.

Kardeşinin hiçbir rahatsızlığı bulunmadığını dile getiren Güven, “Doktor da rahatsızlığı olmadığını söylüyordu. Taburcu olmaya hazırlanıyordu. Aniden nefesim kesildi demiş ve bir anda fenalaşmış… Ciğerine pıhtı attığı söyleniyor, herhalde öyledir çünkü hiçbir rahatsızlığı yoktu.  Her şey normaldi, doğumdan sonra da tüm işlemleri normal seyrediyordu, iki saatte bir tansiyonuna bakılıyordu. Sezaryen olmuştu ve dikişleri vardı, sadece o dikişlerinin yerleri ağrıyor diyordu…”  

Dün neler yaşanmıştı?

Mağusa’da Başman Doğum Kliniği’nde 20 Kasım’da sezaryen operasyonla doğum yapan 38 yaşındaki Elçin Kuruoğlu, doğumundan 48 saat sonra, önceki gün sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti.  Kuruoğlu, taburcu olmayı beklerken dün sabah 10.00-10.30 saatlerinde fenalaşarak, Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen Kuruoğlu kurtarılamayarak, hastanede yaşama veda etmişti.

Elçin Kuruoğlu'nun kesin ölüm nedeni ise otopside belirlenememiş, alınan doku örneklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği açıklanmıştı.

‘Şüpheli’ ölümle ilgili Sağlık Bakanı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, olayla ilgili araştırma ve soruşturma başlattıklarını açıklamış, otopsi raporunun önemli olduğunu söylemişti.

Ameliyatı gerçekleştiren, Başman Kliniği’nin sahibi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr Mehmet Başman ise YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada “Bir emboli attı… Hasta öğlene çıkacaktı, 10.00-10.30’da fenalaştı, iki gün önce sezaryen olmuştu” ifadelerine yer vermişti. 

Oldukça bitkin olduğu gözlemlenen acılı eş İsmail Kuruoğlu yaşananları şu ifadelerle anlattı:

“O sırada ben elini tuttum, eli soğuktu, çok soğuktu…”

​​​​​​​Rahatsızlığı yoktu. Bu eşimin üçüncü doğumuydu, önceleri de aynı yerde doğum yapmıştı.

Normal doğum yapmak için hastaneye gittik, saatlerce bekledik, çocuk ters olduğu için beklememiz fayda etmedi, doktor bu süreçte sürekli takip etti. Normal doğumda ısrarcıysanız deneriz fakat bebek için riskli olabilir dedi. Biz de korktuk.

“Yanına gittiğimde ona müdahale edildiğini gördüm”

En son suyu azalmaya başlayınca, sezaryen doğuma girmesine karar verildi.

Doğum yaptı, hiçbir sorun yoktu, aradan iki gün geçti, çıkma saati geldi, 12’de hastaneden çıkacaktık, 11.30 gibi fenalaştı. Ben o sırada yanında değildim. 15 dakika arayla olayı kaçırmışım. Yanına gittiğimde ona müdahale edildiğini gördüm.

“Kimseyi karalamayı istemeyiz…”

Kliniğe devlet hastanesinden 2 tane ambulans geldi. Birçok doktor ve hemşirenin ona müdahale ettiğini gördüm.

İlk müdahaleyi orada yaptılar, ardından 10, 12 dakika sonra götürdüler.

O sırada ben elini tuttum, eli soğuktu, çok soğuktu… 

Doktor bizimle konuştu, kan pıhtılaşmasından şüpheleniyorlarmış. Bana ‘sen gelmeden önce hanımınla şakalaşıyordum’ dedi.  Doktor veya hastane ile ilgili herhangi bir soruşturma açar mıyız, açmaz mıyız, inanın bunları düşünemiyoruz, düşünecek durumda değiliz. Doktor bizim yıllardır aile doktorumuz, tüm ailemiz ona gidiyor, bizim de diğer iki çocuğumuz onun elinde doğdu, ne yapacağımızı bilemiyoruz.  Yukarıda Allah var, kimseyi karalamayı istemeyiz…”

 

 

Bu haber toplam 10006 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler