1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Naci Talat özlemle...
Naci Talat özlemle...

Naci Talat özlemle...

Cumhuriyetçi Türk Partisi eski genel sekreterlerinden Naci Talat, ölümünün 28'inci yıldönümünde mezarı başında anıldı.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) eski genel sekreteri, barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin önde gelen isimlerinden Naci Talat bugün Lefkoşa’daki anıt mezarı başında anıldı.

Anma törenine 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, eski başbakanlar, milletvekilleri, sevenleri ve ailesi katıldı. Naci Talat’ın kızı Sıla Usar İncirli burada yaptığı konuşmada babasının tarihe geçmiş sözlerinden alıntı yaptı. Duygusal anların yaşandığı anmada Genel Başkan Tufan Erhürman da konuşma gerçekleştirdi.

Erhürman: Sevgisiyle bu toplumun gönlünde taht kurdu
Genel Başkan Tufan Erhürman konuşmasında, Naci Talat'ı Partide, günlük sohbetlerde, her gün andıklarını ve sözleriyle kendilerine bıraktığı mirası her gün düşündüklerini söyledi. Erhürman, Talat'ın sözleri ve yazdıklarıyla kendilerine geçmişten bugüne ışık tuttuğunu ve yollarını aydınlattığını belirtti. Erhürman şöyle konuştu:
“’Biz birbirimizi sokakta bulmadık’ dedi Naci Talat, birbirimizle ayrışsak bile sevgiyle birlikte yürüyebileceğimizi bize söyledi. Sadece Partililerimizi değil bizimle aynı fikirde olmayanları da sevmeyi öğretti. Bu toplumda ‘bizden’, ‘ondan’ ayrımı yapmadan her bireyin gönlünde taht kurdu. Herkesin Naci abisi olmayı başardı. CTP’liler onun da dediği gibi özgüvenle davranmalı. CTP’liler kendi kararlarını kendileri verir ve kimsenin peşinde sürüklenmez. CTP 49 yıllık birikime, akla sahiptir. İlkeleri doğrultusunda herkesi kucaklayarak yoluna devam edecektir. Onu büyük bir özlemle ve sevgiyle anıyoruz”

naci-3.jpg

İncirli: Mücadeleyi kitlelere yaydı, çoğalttı 
CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı ve milletvekili Sıla Usar İncirli, merhum Naci Talat’ın okumayı, yazı ve şiir yazmayı, saz çalıp türkü söylemeyi çok sevdiğini belirttiği konuşmasında, “okudukça daha çok yazdı, yazdıkça daha çok konuştu, konuştukça daha çok insana ulaştı. Öyle uzundu ki kolları bu ülkede yaşayan herkesi kucaklayabildi” dedi. Naci Talat’ın, ‘Biz birbirimizi sokakta bulmadık’ diyerek kimseden vazgeçmediğini, mücadeleyi kitlelere yayarak çoğalttığını kaydeden İncirli şunları söyledi: 
“Naci Talat ve arkadaşları, Kıbrıslı Türklerin kimliğini, kişiliğini, onurunu korumak, Kıbrıs’a eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barışı getirmek için dikenli bir siyasi yolu yürüdüler. Baskıları, iftiraları, saldırıları göğüslediler. Çünkü biliyorlardı gün gelecek ülkeyi CTP yönetecek. Çünkü biliyorlardı bu ülkede eşit, adil, özgür, demokratik bir düzeni sadece CTP kurabilir. Bu ülkeye iki toplumlu, iki kesimli, siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüm CTP ile gelebilir. Bu gerçeği biliyor ve tüm kalpleriyle inanıyorlardı.”

naci-2.jpg

65203014_2373981319491260_8738291584266665984_n.jpg

tufan-erhurman-001.jpg

 

Bu haber toplam 2320 defa okunmuştur
Etiketler :