1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. MÜZAKERELERDE KRİZ!
MÜZAKERELERDE KRİZ!

MÜZAKERELERDE KRİZ!

Toplantının ardından 'masayı kim terk etti' tartışması baş gösterdi. İki lider birbirini suçladı, Eide ara bulmaya çalıştı.

A+A-

İki taraf arasında 2015 yılının ortalarından beri devam eden müzakereler "ENOSİS krizi" ile kopma noktasına geldi. Dünkü liderler görüşmesinde sinirler gerildi, toplantı 1 saat sürdü. Toplantının ardından 'masayı kim terk etti' tartışması baş gösterdi. İki lider birbirini suçladı, Eide ara bulmaya çalıştı.

  • Liderler dünkü buluşmada Kıbrıs Rum Meclis’in almış olduğu “Enosis için 1950 yılında yapılan referandum okullarda anma etkinliği yapılsın” kararını oldukça gergin bir ortamda tartıştı.
     
  • Akıncı Rum tarafının bu kararı reddetmesi gerektiğini öne sürerken, Anastasiadis Türk tarafına 5 sayfalık bir yazılı açıklama ile yanıt vermeye kalkıştı, meclis kararına katılmasa da müdahale etmeyeceğini söyledi.
     
  • Yaşanan sert tartışma ortamında BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Eide'nin Kıbrıs Türk tarafını haklı bulan bir tonda konuşması üzerine öfkelenen Rum lider Eide'ye "Böyle bir görev tanımın ve böyle bir hakkın yok" deyince kriz patladı.
     
  • "Daha fazla konuşacak bir şeyim yok" diyerek odadan dışarıya çıkan Anastasiadis'in bu tavrına sinirlenen Akıncı müzakerenin sürdüğü binadan ayrıldı. Akıncı Rum liderin çıkışını "kapıyı vurdu gitti" diye yorumladı, Anastasiadis'in masada kaçtığına işaret etti.Rum lider ise olayı "Akıncı masadan kaçtı" diye  gördü.
     
  • Gergin toplantının ardından "Anastadiadis kapıyı sert bir şekilde vurup gitti. Bardağı taşıran bir davranış" diyen Akıncı'ya Anastasiadis de cevabında "Basından duydum ki Akıncı hakkımda masadan kaçtığımı söylüyormuş. Oysa gerçek bizzat kendisinin hiç sebepsiz ve izahattan masadan kaçmış olmasıdır" dedi.

İki taraf arasında 2015 yılının ortalarından beri devam eden müzakereler ENOSİS krizi ile kopma noktasına geldi. Dünkü liderler görüşmesinde sinirler gerildi, toplantı 1 saat sürdü. Toplantının ardından 'masayı kim terk etti' tartışması baş gösterdi.

Liderler dünkü buluşmada Kıbrıs Rum Meclis’in almış olduğu “Enosis için 1950 yılında yapılan referandum okullarda anma etkinliği yapılsın” kararını oldukça gergin bir ortamda tartıştı.
Akıncı Rum tarafının bu kararı reddetmesi gerektiğini öne sürerken, Anastasiadis Türk tarafına 5 sayfalık bir yazılı açıklama ile yanıt vermeye kalkıştı, meclis kararına katılmasa da müdahale etmeyeceğini söyledi.

Yaşanan sert tartışma ortamında BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Eide'nin Kıbrıs Türk tarafını haklı bulan bir tonda konuşması üzerine öfkelenen Rum lider Eide'ye "Böyle bir görev tanımın ve böyle bir hakkın" yok deyince kriz patladı.

"Daha fazla konuşacak bir şeyim yok" diyerek odadan dışarıya çıkan Anastasiadis'in bu tavrına sinirlenen Akıncı müzakerenin sürdüğü binadan ayrıldı.

Gergin toplantının ardından "Anastadiadis kapıyı sert bir şekilde vurup gitti. Bardağı taşıran bir davranış" diyen Akıncı'ya Anastasiadis de cevabında "Basından duydum ki Akıncı hakkımda masadan kaçtığımı söylüyormuş. Oysa gerçek bizzat kendisinin hiç sebepsiz ve izahattan masadan kaçmış olmasıdır" dedi.

 

Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur