1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Müzakereci Özersay ilk kez Kanal Sim'e açıkladı
Müzakereci Özersay ilk kez Kanal Sime açıkladı

Müzakereci Özersay ilk kez Kanal Sim'e açıkladı

Müzakereci Kudret Özersay, müzakereler konusunda Hükümetin ve Meclis’in devre dışı olmadığını söyleyerek, müzakere süreci hakkında bilgi almak için Başbakan’ın talebiyle bir prensip anlaşmasına varıldığını ilk kez Kanal SİM’de açıkladı.

A+A-

YENİDÜZEN ÖZEL
Müzakereci Kudret Özersay, müzakereler konusunda Hükümetin ve Meclis’in devre dışı olmadığını söyleyerek, müzakere süreci hakkında bilgi almak için Başbakan’ın talebiyle bir prensip anlaşmasına varıldığını ilk kez Kanal SİM’de açıkladı. Vatandaşlık konusunda da, kamuoyunun ilk kez duyduğu bir bilgiyi daha paylaşan Özersay, Kıbrıs Rum tarafının vatandaşlık sayısının oranları üzerindeki kaygısı nedeniyle Türk tarafı olarak, Greentree’de, KKTC vatandaşlarının toplam sayısını paylaştıklarını açıkladı. Özersay, sundukları rakamı ise açıklamaktan kaçındı.  Kudret Özersay, müzakerelerin kopmadığını, liderlerin 2 Eylül’de bir araya geleceğini de belirterek, uyuşmazlıkların aşılabileceğini kaydetti. 

Özersay: “Müzakereler kopmadı, uyuşmazlıklar aşılabilir”
Kudret Özersay, Kanal Sim ve Sim Radyo’dan ortak yayınlanan Radyo Gazetesi programına dün sabah stüdyo konuğu olarak, müzakereler hakkında önemli açıklamalar yaptı.  Liderlerin son yaptığı görüşmede uyuşmazlık yaşandığını ifade eden Özersay, müzakerelerin kopmadığını belirterek, liderlerin 2 Eylül’de bir araya geleceğini söyledi.  “Bugüne dek gerçekleşen müzakereler çerçevesinde sıkıntılar hep olmuştur” diyen Özersay, uyuşmazlıkların aşılabileceğini kaydetti.
“Basına yansıyan her şey önemli ölçüde doğruydu”
Müzakereci Kudret Özersay, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in son liderler görüşmesinde, diplomatik kurallara uygun olamayan bir davranış içinde olduğunu belirterek, “basına yansıyan her şey önemli ölçüde doğruydu” dedi.

“Tartışma, tarama sürecinde yaşanıyor”
Müzakereci Kudret Özersay, tarama sürecinde, Kıbrıs Türk tarafının, geçmişte anlaşılmayan konuları ele almak istediğini ifade ederek, Kıbrıs Rum tarafının ise, anlaşılan konularda da tarama yapmak istemesi üzerine tartışma yaşandığını söyledi.
“Başbakan’ın talebiyle bir prensip anlaşmasına varıldı”
Kudret Özersay, müzakereler konusunda Hükümetin ve Meclis’in devre dışı olmadığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında varılan anlaşmayı da ilk kez Kanal SİM aracılığı ile duyurdu.  Özersay, müzakere süreci hakkında bilgi almak için Başbakan’ın talebiyle bir prensip anlaşmasına varıldığını açıkladı.

“Greentree’de toplam KKTC vatandaşı sayısını paylaştık”
Müzakereci Kudret Özersay, vatandaşlık konusunda, Kanal SİM’de kamuoyunun ilk kez duyduğu bir bilgiyi daha paylaştı.  Özersay, Rum tarafının vatandaşlık sayısının oranları üzerindeki kaygısı nedeniyle Türk tarafı olarak, liderlerin Newyork Greentree’deki görüşmesi sırasında, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon önünde, KKTC vatandaşlarının toplam sayısını paylaştıklarını açıkladı. Özersay, sundukları rakamın sayısını ise açıklamaktan kaçındı. 

“Adaylığım ihtimal dahilinde”
Müzakereci Kudret Özersay, Kanal Sim’de, 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimine adaylığının ihtimal dahilinde olduğunu belirtti, “bir başkasının adaylığının” değil kendi kararının önemli olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 3418 defa okunmuştur