1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Müteahhitlerde 'Seçim' Günü
Müteahhitlerde Seçim Günü

Müteahhitlerde 'Seçim' Günü

Müteahhitler Birliği’nde yeniden seçime gidilmesi için toplanan 107 üyeden toplanan imzalar, sonuç verdi. Birlik üyeleri bugün gerçekleşecek Olağan Genel Kurul’da Cafer Gürcafer ve Hasan Tosunoğlu arasında seçim yapacak

A+A-

Ayşe GÜLER

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Olağan Genel Kurulu’nda Cafer Gürcafer ve Hasan Tosunoğlu başkanlık için yarışacak.
Ocak ayında toplanan 107 imza ile yeniden seçim talebinde bulunan üyeler, Mayıs ayında yapılan seçimlerin ‘antidemokratik’ olduğunu savunmuştu.
230 birlik üyesinin oy kullanmaya hak kazandığın kurulda, 2 başkan adayının yanı sıra 21 yönetim kurulu adayı bulunuyor.
Şu anki başkan Faik Dağaştı’nın aday olmadığını açıkladığı kurul, bugün Açıköğretim Fakültesi toplantı salonunda saat 10: 00’da başlayacak.
Seçim öncesi YENİDÜZEN’e konuşan başkan adayları üyelere ‘birlik’ çağrısında bulundu.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne yeniden aday olan eski başkanı Cafer Gürcafer, seçim öncesinde üyelerin DP-UG ‘müdahalesi’ ile karşı karşıya olduğunu öne sürdü.
Başkan adayı Tosunoğlu Grup Direktörü Hasan Tosunoğlu ise bugünkü seçimin demokratik şartlarda yapılması yönünde üyelere çağrıda bulundu.
Öte yandan şu anki birlik başkan Faik Dağaştı, 10 aylık başkanlık döneminde kendisine ve şirketine yönelik saldırılar yapıldığını kaydederek, söz konusu durum nedeniyle yeniden aday olmadığını belirtti.

Gürcafer : “Seçime DP-UG müdahalesi var”
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne yeniden aday olan eski başkanı Cafer Gürcafer, seçim öncesinde üyelerin DP-UG ‘müdahalesi’ ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
“Son birkaç gündür üyelerimiz telefonlara aranmaktadır. Kendisini Kalkınma Bankası Müdürü olarak tanıtan bir kişi üyelere kredi vaadinde bulunmaktadır. Bununla birlikte sanayi arsası vaatleri konuşuluyor” diyen Gürcafer, böylesi bir ‘müdahale’ ile ilk kez karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Tosunoğlu: “Demokratik bir seçim olsun”
Başkan adayı Tosunoğlu Grup Direktörü Hasan Tosunoğlu ise bugünkü seçimin demokratik şartlarda yapılması yönünde üyelere çağrıda bulundu.

Dağaştı: “Bana ve şirketime saldırdılar”
10 aylık başkanlık döneminde kendisine ve şirketine yönelik saldırılar yapıldığını söyleyen Faik Dağaştı, söz konusu durum nedeniyle yeniden aday olmadığını belirtti.

İki kez imza toplanmıştı
Faik Dağaştı başkanlığındaki yönetimden memnun olmayan üyeler 2013 yılı içerisinde Eylül ve Aralık aylarında imza toplamış ve yeniden seçime gidilmesini talep etmişti.

Bu haber toplam 1983 defa okunmuştur